tuto

Tutolle taas tiukka kotitappio

3.11.2017 - 21:19 Tagit:,

Iisalmen Peli-Karhut haki revanssin Kupittaalta lokakuisen tappion jälkeen. Maalinteko oli molemmille melkoista tervanjuontia, mutta IPK oli lopulta parempi maalein 1–3.

Ottelu oli selvästi tasaisempi kuin suuri osa tällä kaudella Kupittaalla pelatuista otteluista.

Molemmat joukkueet saivat luotua hyvää painetta hyökkäyspäätyyn, mutta viimeinen röyhkeys nousta maalille jätti toivomisen varaa.

Pelissä oli myös normaalia enemmän tunnetta, ja molemmista joukkueista näki, että maajoukkuetauolle halutaan lähteä voitto taskussa.

Vierasjoukkue oli tällä kertaa maalien määrässä parempi, vaikka pelitilannemaaleja molemmat tekivät saman verran. IPK:n maaleista yksi oli Tuton oma maali, ja toinen tehtiin tyhjiin.

– Erikoinen peli. Vastustaja teki yhden maalin ja voitti, Tuton päävalmentaja Miika Elomo naurahti ottelun jälkeen.

– Tänään olimme tehottomia. Joukkueen tekemiseen olen tyytyväinen, mutta se tylyys pitää saada takaisin.

Avauserässä ei vielä nähty ihmeitä, mutta toisessa alkoi jo tapahtua. Molemmat kuluttivat jäähypenkkiä melko tehokkaasti, mutta maalit jäivät uupumaan.

Tuto pääsi pelaamaan hetken kahden miehen ylivoimaa, mutta IPK-puolustus hoiti tilanteen kunnialla.

Toinen erä ehti vanheta lähes 15 minuuttia, kunnes Tuto onnistui lopulta maalinteossa. Niclas Lucenius tarjoili paikan keskustaan Aki Keinäselle, eikä tämä erehtynyt vaan tulitti kiekon tarkasti ohi Aleksi Aution.

Erä näytti päättyvän Tuton johtoasemassa, mutta IPK:n Juuso Nevalainen päätti toisin. Nevalainen punnersi todellisen pukukoppimaalin nousemalla väkisin laidasta ja nostamalla kiekon maalin kattoon, kun peliaikaa oli jäljellä vain viisi sekuntia.

Päätöserän alussa Tuto-vahti Julius Pohjanoksalle kävi nolo kömmähdys, kun mies haki kiekon maalin takaa ja sohaisi sen vahingossa omaan maaliin.

Muuten vahvasti pelanneen veskarin epäonneksi osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Samu Pyykkönen iski vielä loppulukemat tyhjään maaliin.

Tunteet kävivät maalin jälkeen todella kuumana, ja pelin ulkopuolella nähtiin useasti pientä sikailua puolin ja toisin.

Tilanne kuitenkin rauhoittui, eikä ylilyöntejä nähty.

– IPK on taisteleva joukkue, jossa isot jätkät repii ja raastaa. Jääkiekkopelissä kuuluu olla tunnetta, ja tämä oli hyvä ja tiukka vääntö, Elomo kommentoi ottelun tunnetasoa.

Tuton ottelut jatkuvat vajaan parin viikon päästä kotiottelulla Espoo Unitedia vastaan. Tauko tulee Elomon mielestä hyvään paikkaan.

– Puhuin rauhallisesti joukkueelle, että maalinteko lähtee päivittäisestä tekemisestä. Nyt otetaan kuitenkin vähän happea kiekosta, Elomo totesi.

Henri Saloranta
Kuva: Jori Liimatainen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: