tuto

Tutolle synttärivoitto sarjakärjestä

30.11.2016 - 21:45 Tagit:, , , , , , , ,

Tuto-SaPKo 5-2

Lähes päivälleen 70 vuotta sitten turkulaisseura Tutossa tehtiin päätös, että jääkiekko on saatava seuran lajivalikoimaan. Tätä päätöstä ja sen myötä Tuto-jääkiekon 70-vuotista taivalta juhlittiin keskiviikkona hienoin menoin Kupittaan jäähallissa.

Urheilullisesti illan ykkösanti oli Tuton upea voitto, jonka ansiosta turkulaisseura nousi Mestiksen piikkipaikalle ohi juhlapelissä kaatuneen SaPKon.

Ilta oli hyvin tunteentäyteinen, mutta turkulaisseura onnistui pitämään fokuksen itse ottelussa, vaikka alussa otteissa olikin pientä hermostuneisuutta.

Päävalmentaja Miika Elomo ihmetteli vieraiden heikkoa alkua, ja harmitteli, ettei Tuto pystynyt hyödyntämään tätä paremmin.

– Vastustaja ei uskonut, että se voisi lähteä pinnojen kanssa täältä. Niin passiivinen SaPKo oli ekassa erässä, Elomo ihmetteli.

– Meillä oli paikat karata jo avauserässä. Toisessa erässä SaPKo piristyi, mutta kolmas erä oli meiltä kyllä todella tyly. Tyylipuhdas voitto, Elomo iloitsi.

Juhlaottelua oli saapunut katsomaan yli 2500 silmäparia, ja tunnelma hallissa oli loistava läpi ottelun.

Todellista huutomyrskyä saatiin odottaa kuitenkin toiseen erään, jossa Tuto iski ottelun avausmaalin.

Mestiksen pistepörssiä johtava Aki Keinänen ei saanut kiekkoa huippupaikasta sisään, mutta heti seuraavassa tilanteessa toinen Tuto-konkari Tuukka Pulliainen räjäytti Kupittaan jäähallin liitoksistaan.

Päätöserässä SaPKo näytti lujuuttaan, kun Jonatan Tanuksen terävä rannelaukaus toi vieraat tasoihin. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun Tuton Timi Lahtinen kuittasi tasoituksen vain reilu minuutti myöhemmin.

Aleksi Rutanen vei erän puolivälissä turkulaiset ratkaisevan tuntuiseen johtoon, mutta Tanuksen toinen osuma toi vieraat vielä maalin päähän.

Runsaslukuisen turkulaisyleisön kannalta helpottava 4–2-osuma syntyi Mikko Laineen lavasta tyhjään SaPKo-verkkoon. Anssi Virkki laukoi loppulukemat 5–2 Keinäsen nappisyötöstä.

Kahden tehopisteen iltaa viettänyt Keinänen uhkui tyytyväisyyttä ottelun jälkeen.

– Valmistauduimme tähän otteluun hyvin, sillä tämä oli meille iso peli. Oletin, että alkuun voi olla aika vaikeaa, mutta yleisöstä sai vain lisäbuustia, Keinänen iloitsi.

Kahden vuoden jatkosopimuksen Tuton kanssa tehnyt hyökkääjä myönsi, että Tutolle on tällä hetkellä vaikea löytää pysäyttäjää.

– Meillä on hyvä henki päällä, ja se näkyy varmasti katsomoonkin, että jätkillä on kivaa keskenään.

Myös päävalmentaja Elomo oli Keinäsen kanssa samoilla linjoilla.

– Meillä oli loistava joukkue vastassa, mutta näytimme, miksi olemme nyt sarjataulukon ykkösenä.

HENRI SALORANTA
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: