tuto-kuvituskuva

Tutolle ratkaiseva tappio Vantaalla

7.4.2017 - 23:06 Tagit:, , , , , , , ,

Kiekko-Vantaa – Tuto 2-1 ja.

Eeppisiinkin mittasuhteisiin hyvin tasaisena käyty Tuton ja Kiekko-Vantaan välinen Mestiksen välieräsarja sai päätöksensä ääritasaisessa kuudennessa ottelussa Kiekko-Vantaan voitettua.

Lopullinen ratkaisu ottelulle nähtiin vasta ajassa 99.57 eli kolme sekuntia ennen toisen jatkoerän päätöstä ylivoimalla Anssi Virkin istuessa rangaistusaitiossa.

Hetkeä aiemmin Tuton Kristian Tuohilampi pääsi alivoimalla yksin läpi, muttei onnistunut ohittamaan Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kauttoa.

Tappion myötä Kiekko-Vantaa etenee Mestiksen finaaleihin SaPKoa vastaan ja Tuto pelaa pronssiottelussa Espoo Unitedia vastaankeskiviikkona Kupittaalla.

– Nämä olivat maalin pelejä kaikki. Korkeatasoista kiekkoa ja kummankin joukkueen pelaajat jättivät kaikkensa kaukaloon. Ylivoimaan tämä ottelu ratkesi. Vaikka tämä oli kuudes peli, niin kun minuuteissa laskee, niin olikohan tämä kahdeksas tai yhdeksäs. Olen tosi ylpeä omasta joukkueesta ja ketutus on suuri, Tuton päävalmentaja Miika Elomo summasi ottelusarjan.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä oli samoilla linjoilla kollegansa kanssa ottelusarjasta.

– Kaikki pelit olivat hirveätä taistelua molemmilta joukkueilta hyvässä mielessä. Minulta tulee iso hatunnosto noille molemmille joukkueille ja pelaajille. Oli ihan mieletöntä kamppailua ja taistelua. Ei Mestis-kiekko tuosta varmaan enää parane. Jokainen peli oli uskomattoman pienistä asioista kiinni. Olen tosi ylpeä omasta joukkueestani. Ehkä sitkein joukkue, missä olen ollut mukana pelaajana tai valmentajana, Mälkiä kehui pelaajiaan. 

Niukka tappio purkautui ottelun päätyttyä turkulaisten riveissä raivona ja turhautumisena ottelun tuomaristoon ja otteluvalvojaan tuomariston hylättyä toisessa erässä Tuton tekemän maalin. Hylkäysperusteena oli maalivahdin häiritseminen. Tuto-leirin näkemyksen mukaan toinen ottelun päätuomareista näytti ensin maalin syntyneen.

Tilanne ei näyttänyt siltä, että Kiekko-Vantaan maalivahti Kauttoa olisi varsinaisesti häiritty. Sen sijaan yksi Kiekko-Vantaan kenttäpelaajista ajautui vantaalaisten maaliin ennen kiekkoa.

Ottelun alku oli kotijoukkueen. Kiekko-Vantaa tuli otteluun todella vahvasti ja hallitsi ensimmäistä erää. Tuton peli jäi hyökkäysalueella seisovaksi, eikä joukkue saanut kiekkoa, eikä pelaajiaan tarpeeksi liikkeelle. Kiekko-Vantaan Tomi Leinonen teki ansaitun johtomaalin jo ajassa 6.35 vantaalaisten päästyä vastahyökkäykseen kolmella pelaajalla yhtä vastaan.

Vaikean alun jälkeen Tuton päävalmentaja Miika Elomo sai positiivisen muutoksen Tuton peliin sekoittelemalla joukkueensa ketjuja pitkin ottelua. Tuton peliin tuli tämän myötä yhä enemmän ja enemmän liikettä ja energiaa. 
Tämän tuloksena Tuton ainoaksi jääneen maalin iski Aleksi Rutanen maalin edestä ajassa 44.31. Syötön maaliinsa hän sai maalin takaa kiertäneeltä Mikko Laineelta.

Maalintekijä Rutasen ohella hyökkääjistä hyvällä pelipäällä olivat luottoratsut Aki Keinänen ja Tuukka Pulliainen, jotka erotettiin pelin edetessä eri ketjuihin. Myös Mikko Laine esitti hyviä otteita maalisyöttönsä lisäksi.

Sakari Lönn

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: