meriläinen

Tutolle pelaajia sängyn pohjalta

18.9.2013 - 4:30 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , ,

Tuton kokoonpano on tänään uudessa uskossa, kun se kohtaa Kupittaalla Kiekko-Vantaan. Joukkueeseen palaavat hyökkääjät Aki Keinänen, Juha-Matti Rautajoki ja Niko Palonen sekä puolustaja Oskari Hämäläinen.

– Saamme muutaman kaverin sängyn pohjalta mukaan. Nyt pystymme mittaamaan taas sitä, missä viisikkopelaamisemme tällä hetkellä menee, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen sanoo.

Keinäsen kauden avausottelussa saama vamma osoittautui Tuton onneksi ”vain” niska-olkapääseudun tärskyksi, eikä hän kärsinyt aivotärähdystä. Keinänen palaa tänään kaukaloon ja pelaa Lehkosen mukaan ketjussa Tuukka Pulliaisen ja Aleksi Rutasen kanssa.

Rautajoki puolestaan pelaa valmentajan suunnitelmien mukaan yhdessä Antti Virtasen ja Anrei Hakulisen kanssa.

Viime viikon Tutossa pelannut maalivahti Miika Wiikman ei ole enää joukkueen matkassa, vaan maalilla pelaa tänään parikymppinen Kimmo Meriläinen.

– Meriläinen on uunissa. Hän pelasi A-junnujen kanssa kaksi nollapeliä ja on valmis isompaan vastuuseen joukkueen maalilla, Lehkonen kertoi.

Ykkösmaalivahti Tommi Virtanen on edelleen sairaana, eikä Lehkonen halua kiirehtiä hänen paluutaan pelaavaan kokoonpanoon.

– En usko, että Tommi pystyy vielä tällä viikolla pelaamaan. Hänellä on poskiontelontulehdus ja lääkekuuri päällä. Kuumesairauksien kanssa ei voi yhtään leikkiä, enkä uskalla ottaa häntä vielä edes jäälle, Lehkonen mietti.

Sivussa on myös kuumesairas Ville-Vesa Vainiola.

Tuntunut hyvältä

Tuton tämän illan vastustaja Kiekko-Vantaa on tuttu joukkue puolustaja Nico Maneliukselle, sillä hän pelasi kolmella viime kaudella vaihdellen Jokereissa ja Kiekko-Vantaassa.

– Kiekko-Vantaan kokoonpano on vaihtunut jonkin verran viime kaudesta, mutta kyllä siellä kaikki pelaajat ovat minulle aika pitkälti tuttuja, Manelius sanoo.

– Vantaalle oli aina helppo mennä Jokereista. Ei siinä tarvinnut muuta kuin katsoa, ketä vierellä pelaa ja pelata sen mukaisesti.

Jos pelaaminen Vantaalla oli Maneliuksen mukaan helppoa, sitä se on ollut myös Turussa.

– Pelaaminen on tuntunut hyvältä. Totta kai meidän pitää vielä parantaa ja saada tasaisuutta otteisiin, mutta alku ainakin on ollut hyvä, Manelius miettii.

Kahden pelatun ottelun jälkeen Tuto on Mestiksen sarjataulukossa kakkosena neljällä pisteellään. Kiekko-Vantaalla on kasassa yksi piste vähemmän.

TS – JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: