Kuvassa Tuton Aki Juusela yritti ohjata Kiekon ilmasta maaliin, Hermeksen Jasperi Viikilä ja maalivahti Mikael Edelmann ... Hermeksen maalivahti Mikael Edelmann ... 2476 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 11.11.2016 / Mitä kuvataan: Mestiskiekkoa Tuto-Hermes. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tutolle niukka kotitappio

11.11.2016 - 21:01 Tagit:, , , , ,

Tuto–Hermes 2-3

Jos ei puhuta baseballista, aika harvoin missään palloilusarjassa pelataan runkosarjassa kahdesti peräkkäin samaa vastustajaa vastaan. Tuto ja Kokkolan Hermes kuitenkin iskivät perjantaina Kupittaalla yhteen toisen kerran putkeen.

Aivan back-to-back -peleiksi parivaljakon kohtaamisia ei kuitenkaan voine kutsua, sillä niiden välissä ehti vierähtää kaksi viikkoa. Kummallisuutta selittää se, että ensimmäinen, Kokkolassa pelattu, kohtaaminen käytiin juuri ennen maaottelutaukoa ja toisen kerran pelattiin sitten tauon päätteeksi Kupittaalla perjantaina.

Tuto voitti Kokkolassa selvästi maalein 4–2, mutta perjantaina Kupittaalla osat vaihtuivat. Tällä kertaa voittaja oli Hermes luvuin 3–2.

– Välillä kiekossa käy näin. Kolme pistettä lähti, mutta silti tämä oli meiltä todella hyvä peli. Ainoa negatiivinen asia on tappio, Tuton päävalmentaja Miika Elomo sanoi.

Avauserän ainoan maalin teki rangaistuslaukauksella Hermeksen Joonas Huovinen, joka harhautti kylmähermoisesti Tuto-veskari Karolus Kaarlehdon ja pisti kiekon tyhjään häkkiin. Huoviselle tuomittiin rankkari Tarmo Reunasen huidottua häntä läpiajossa.

Tappioasemassa Tuto painoi ensimmäisen erätauon jälkeen päälle voimalla. Rynnistyksen keskellä se sai kuitenkin kylmän suihkun, kun Niklas Appelgren vei kokkolalaiset jo 2–0 -johtoon jo toisen erän toisella minuutilla.

Mutta kuten niin usein ennenkin, kun Tuton hätä on suurin, yhteen asiaan voi luottaa: Aki Keinäsen maalijyvään.

Hermeksen toisesta maalista ehti kulua kolme minuuttia, kun Tuton 32-vuotias kultakypärä (9+8 ennen perjantaita) murtautui hyökkäysalueelle, huijasi pienellä sivuttaisliikkeellä vastustajan puolustuksen, pisti ranteet lukkoon ja toimitti kiekon Hermes-maalin etukulmaan.

Keinäsen kavennuksen jälkeen pelattiin yhtä maalia, ja sen maalin suulla seisoi valkopaitainen veskari. Hermeksen maalivahti Mikael Edelmann hikoili toisessa erässä 22 torjuntaa, kun Kaarlehto selvisi kuudella torjunnalla. Kovimman rumputulen aikana Edelmann torjui muutaman sekunnin sisällä laukauksen ja kolme riparia.

– Toinen erä oli meiltä kauden paras erä. Emme kuitenkaan tehneet tarpeeksi maaleja paikoistamme ja vastustajan maalivahti oli erinomainen, Elomo mietti.

Ja mitä sitten kävikään: Hermes pääsi ensimmäisen kerran miesmuistiin hyökkäysalueelleen ja Kristian Kangas pisti lätkän Kaarlehdon taakse.

1–3 -tilanteessa peli olisi voinut olla taputeltu, mutta vielä mitä. Hannu Kuru hakkasi vielä toisen erän lopulla maalin edestä Tuton toisen ja sen jälkeen maalilla hakattiin vähän muutakin kuin kiekkoa.

Kolmannessa erässä hakattiin sitten jälleen kiekkoa kohti Hermes-maalia, mutta sinne asti se ei mennyt. Hermes poistui Kupittaalta voittajana.

Tuto pelaa seuraavaksi kolme kertaa peräkkäin vieraissa. Lauantaina se matkustaa Keuruulle ja ensi viikolla vuorossa ovat vieraspelit Heinolassa ja Espoossa. Paluu Kupittaalle on vuorossa ensi lauantaina, jolloin Turkuun saapuu Kiekko-Vantaa.

– Nyt hyvät jälkiverryttelyt ja sen jälkeen kohti Keuruuta. Siellä meitä odottaa taisteleva, sitoutunut ja vahvistunut kotijoukkue, Elomo sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: