tuto-kuvituskuva

Tutolle makea vierasvoitto, Sabol ilmiliekeissä

16.11.2016 - 21:49 Tagit:, , , , , , , ,

Peliitat-Tuto 3-4 ja.

Tuto katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputkensa kerrassaan makeaan paikkaan, kun se kukisti Heinolan Peliitat jatkoajan jälkeen maalein 4-3 keskiviikkona.

Kamppailun hahmoksi nousi TPS:n kasvatti Kalle Valtola, 21, joka ujutti Aki Keinäsen esityöstä ottelun voittomaalin. Jatkoaika ei ehtinyt vanheta kuin 30 sekuntia. Nuori puolustaja näki hetkensä, ja lähti kääntämään peliä hyökkäysalueelle. Kun syöttöpaikkaa ei ollut, Valtola ajoi ennakkoluulottomasti maalille ja ujutti etukulmasta kiekon ohi Joona Voutilaisen.

– Tuntui kyllä upealta ratkaista kamppailu eduksemme! Mielestäni ansaitsimme lisäpisteen ja voiton, Valtola sanoi hymyillen.

Valtola oli muutenkin loistavalla pelipäällä. Kun Peliitat oli karannut päätöserän alussa jo 3-1-johtoon, näytti Tuton takaa-ajo aika hankalalta. Valtola toi uransa ensimmäisellä Mestis-maalillaan turkulaiset kuitenkin otteluun mukaan lähes heti heinolalaisten maalin jälkeen.

Valtola täräytti siniviivalta vastustamattoman kudin.

– On minulla ollut aiemmissakin matseissa tekopaikkoja, mutta ei ole ollut onnikaan myötä. Onneksi nyt tärähti. Ensimmäinen maali on aina ensimmäinen maali, illan sankari korosti.

Tuton hyökkääjä Hannu Kuru kävi hakemassa kiekon talteen.

– En ole vielä miettinyt kotoa paikkaa, johon tulen kiekon laittamaan. Paraatipaikalle se joka tapauksessa tulee, Valtola virnisti.

Tuto oli hävinnyt maajoukkuetauon jälkeiset kaksi otteluaan. Nyt putki napsahti komeasti poikki.

– Vaikka emme niistä peleistä pisteitä saaneetkaan, niin pelasimme kuitenkin ihan hyvin. Siinä mielessä luotto on ollut vahva. Tämä oli erittäin kova peli, joten pisteet maistuvat hyvältä, Valtola sanoi.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo viihtyi tiivistunnelmaisessa kiekkopelissä varsin hyvin. Turkulaisluotsi suitsutti omiaan.

– Tämä oli meille iso voitto. Tulimme taistelemaan Heinolaan, sillä vastassa oli yksi Mestiksen kuumimpia joukkueita. Kaukalossa oli hyvin tunnetta. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää jääkiekkoa. Molemmat koutsit antoivat pelaajien pelata. Se ei ollut pois kurinalaisuudesta. Mestis on aliarvostettu sarja. Olen tosi tyytyväinen voittoon, Elomo sanoi.

Tuton muista maaleista vastasivat Anssi Virkki sekä 3-3-tasoituksen laukonut Joonas Toivanen.

Maalivahti Richard Sabol oli erinomainen. Hän pelasti noin minuutti ennen loppua täysin varman maalin, kun heinolalaishyökkääjä Arttu Heikkinen pääsi lähietäisyydeltä kokeilemaan maalintekoa. Sabol venyi aivan maagiseen torjuntaan.

EERIKKI LYYTIKÄINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: