tuto1

Tutolle karvas tappio Lempäälästä

31.1.2015 - 22:02 Tagit:, , , , , , , , , ,

LeKi-TuTo 3-2

Tuto oli vaikeuksissa etenkin avauserässä, kun se hävisi Mestiksen ottelun Lempäälän Kisalle. Tuto kiri jo tasoihin, mutta lopulta LeKi ratkaisi ylivoimalla kotivoiton 3-2 (2-0, 0-1, 1-1).

– Paska tulos. Siinä se olikin, sanoi Tuton valmentaja Ismo Lehkonen.

Tuto oli matkassa vain 16 kenttäpelaajalla eli kolmen viisikon päälle oli vain yksi pelaaja. Lisäksi puolustaja Olli-Pekka Heinimäki loukkaantui pelin alkuhetkillä törmättyään laitaan.

– Heinimäki sai poikittaisesta mailasta selkään ja hän meni päin laitaa. Hänellä sattui polvi. Meiltä on vähän ajan sisällä loukkaantunut kolme pelaajaa päreiksi Lempäälässä. Ei taida olla sattumaa, Lehkonen arvioi.

Miro Hovinen ja ensimmäisen kotiottelun LeKissä pelannut Antti Mäkilä siirsivät kotijoukkueen 2-0 johtoon avauserässä.

Tuto oli aivan eri rytmillä mukana toisessa erässä. Ykkössentterinä pelannut Toni Jalo ohjasi kavennuksen pelin puolivälissä Kristian Tuohilammen syötöstä.

– Kukaan ei nähnyt, kun tulin tilanteeseen vaihdosta, sanoi Jalo kauden viidennestä osumastaan.

Jalo yllätti totaalisesti muuten hyvin pelanneen LeKin lainavahdin Dominik Hrachovinan.

Jalo pelasi ruhtinaallisesti, sillä hän kellotti yhteensä 27 minuuttia ja 40 sekuntia.

– Ei auta valittaa. Varmaan meidän pelaajapula hieman vaikutti, mutta ainakin minä tykkään pelata. Kun pelattiin kolmella kentällä, siinä oli hyvä rytmi. Tasainen matsi, Jalo arvioi.

LeKillä oli saumansa ratkaista peli jo toisen erän lopussa, kun se sai pelata kahden pelaajan ylivoimalla yli minuutin. Kapteeni Anssi Virkki, Roni Viirlas ja Jalo uurastivat tosi ansiokkaasti toiseen erän vaihdetun maalivahti Kimmo Meriläisen apuna.

Tuton Aleksi Rutanen tasoitti päätöserässä kultakypärä Aki Keinäsen ja Jalon esityöstä.

LeKin hahmo Antti Mäkilä iski kuitenkin voittomaalin ylivoimalla vain parisen minuuttia ennen loppua.

– Kiihkeä peli. Alku oli terävä. Toisessa erässä olimme varpaillaan, mutta onneksi selvisimme yhdellä takaiskulla. Kun lisäsimme liikettä lopussa, pelimme parani, sanoi LeKin valmentaja Juha Juujärvi.

PASI HONKANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: