tuto

Tutolle karvas tappio jatkoajalla

7.1.2015 - 21:58 Tagit:, , , , , , ,

Tuto-KeuPa 3-4 ja

Mestiksen hännänhuippu Keuruun Pallo teki Tuton keskiviikkoillasta synkän. Keuruulaiset voittivat jatkoajalle venyneen ottelun 4-3 ja ihan ansaitusti.

KeuPan orkesterinjohtajana toimi tuttuun tapaan joukkueen kultakypärä Juuso Mörsky. Hän heilutti Tuton maaliverkkoa kahdesti.

Joulukuun puolivälissä Tuto voitti joukkueitten edellisen kohtaamisen Keuruulla murskaavasti 11-4. Samanlaista ilotulistusta odotti Kupittaan yli 1300-päinen yleisökin. Sellaista ei kuitenkaan tullut. Tuli vallan jotakin muuta.

– Tiesimme, että tulemme pahaan luolaan. Edellinen ottelu Tutoa vastaan oli hyvässä muistissa. Lähdimme tähän otteluun hyvin nöyrin mielin. Tarkoituksenamme oli puolustaa tiiviisti ja teimmekin sen hyvin. Mitä pidemmälle ottelu etene, sen enemmän vastustaja alkoi turhautua, kertoi illan sankari Mörsky.

Ensimmäinen erä oli sellaista kaukalosurffailua, että katsomossa oli vaikea pysyä hereillä. Erä eteni keuruulaisten käsikirjoituksen mukaan.

Kun Anton Kokkonen pääsi ylivoimalla iskemään Tuton 1-0-johtoon, uumoiltiin isäntien kipsin irronneen. Lisäosumia ei kuitenkaan tullut. Ensimmäistä otteluaan KeuPan maalilla pelannut Kristian Järvinen pelasi hienosti ja oli omiaan lannistamaan Tuton henkeä.

Kolmas erä oli Tutolle suorastaan painajainen. Kolmesti KeuPa tuli tasoihin. Ei riittänyt Mikko Laineen upea veto Tuukka Pulliaisen aloitusvoitosta. Ilo jäi lyhytaikaiseksi. KeuPa tuli taas tasoihin.

Kun Tuto pelasi kahden miehen ylivoimalla ja Pulliainen sai tehtyä maalin, näytti voitto olevan jo kotona. Olihan pelikellossa enää aikaa jäljellä vaivaiset kaksi minuuttia.

Keuruun päävalmentaja Jussi Tupamäki käytti viimeisen oljenkorren ja kilautti kaverin pois maalilta. KeuPa painoi kuudella viittä vastaan, ja kukapa muu tasoitti ottelun kuin Juuso Mörsky. Kupittaan katsomo hiljeni.

Jatkoaika olikin selvää KeuPan hallintaa. Jo ennen Joni Mäkelän voitto-osumaa kiekko kilahti Kimmo Meriläinen vartioiman maalin ristikossa.

– Jatkoaika oli selvästi meidän. Kaksi paikka, joista toinen meni sisään. Tällaisen voiton jälkeen bussimatka kotiin Keuruulle tuntuu mukavalta, iloitsi Juuso Mörsky.

Tuto pelasi yhden kauden huonoimmista otteluistaan. Koko joukkue oli omituisen aneeminen. Sairastuvalta palannut Tuukka Pulliainen oli Mikko Laineen kanssa lähimpänä omaa tasoaan.

Seuraavan kerran Tuto esiintyy kotiyleisölleen vasta 16. tammikuuta, kun JYP-Akatemia tulee Kupittaalle. Sitä ennen Tuto käy kolmesti vieraissa: Hokki, SaPKo ja KooKoo.

Turun Sanomat
SAKARI ITÄLÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: