tuto

Tutolle jälleen näytöstyylin kotivoitto

27.10.2017 - 21:22 Tagit:, , , , , , , , ,

Tuton tasaiset otteet vieraskaukaloissa ovat antaneet vielä odottaa itseään, mutta kotikentällä kaikki tuntuu toimivan.

Neljässä edellisessä kotiottelussa Tuto on paukuttanut taululle peräti 30 maalia, kun omissa on soinut vain 3 kertaa.

Vahvat otteet Kupittaalla saivat jatkoa perjantaina, kun Heinolan Peliitat jäi Tuto-pyörremyrskyn jalkoihin.

Tuto iski ratkaisevan tuntuiset 3–0-lukemat taululle jo heti avauserässä, eivätkä vierailijat tästä enää toenneet.

Tuloksena oli lopulta tyly 6–0-voitto.

– Kotona olemme kyllä todella vahvoja. Tänne ei ole vastustajan kiva tulla, ja niin sen pitääkin olla, Tuton päävalmentaja Miika Elomo myhäili ottelun jälkeen.

– Emme ole pelanneet huonosti vieraissakaan, mutta siellä ei olla oltu tarpeeksi tehokkaita tai nöyriä. Espoossa tuli nukahdus ottelun lopussa, ja voitto karkasi siihen, Elomo muistutti.

Ottelun avauserä oli Tuton täydellistä hallintaa, ja viime aikoina hyvin tutuksi tullutta maalilaulua renkutettiin ensimmäisen kerran, kun ottelua oli pelattu tasan minuutti.

Illan ykkösnimi Matias Lehtonen karvasi kiekon laidassa, nousi keskelle ja laukoi kiekon terävästi Joonas Haraldin selän taakse.

Pari minuuttia myöhemmin Lehtonen oli jälleen pahanteossa karvaten kiekon hyökkäyssinisellä itselleen. Samu Suominen sai iskeä kiekon reppuun Lehtosen hyvästä poikittaissyötöstä.

Kun erää oli pelattu hieman vajaa puolet, oli kiekko jälleen Haraldin selän takana. Ensimmäisenä kädet pystyssä tuuletti kukapa muukaan kuin Lehtonen.

– Koko Hannu Kurun kenttä oli erinomainen. Lehtonen vähän paikkaili joukkueelle tuota Espoon reissua, Elomo totesi tyytyväisenä.

Peliitat sai kasattua rivejään erätauolla täydellisen mankeloinnin jälkeen, mutta ryhtiliike ei riittänyt. Julius Pohjanoksa otti muutaman erittäin tärkeän kopin, ja piti vieraat nollilla ottelun loppuun asti. Pohjanoksan kauden kolmas nollapeli kirjattiin lopulta 28 torjunnalla.

– ”Jullella” ei kiekot pomppinut vaan otti taas muutamat pahat kudit kiinni. Tuollainen maalivahtipeli tuo itseluottamusta koko joukkueelle, Elomo muistutti.

Tuto iski ottelussa vielä kolme osumaa, kun Niklas Lehtimäki iski kauden avausosumansa, ja konkarit Niclas Lucenius ja Aki Keinänen osuivat kumpikin kertaalleen.

Revanssi pelataan heti lauantaina Heinolassa.

Henri Saloranta
Kuva: Jane Iltanen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: