tuto-kuvituskuva

Tutolle jäi vain luu käteen

7.1.2017 - 20:47 Tagit:,

Jokipojat–Tuto 3–1

Viikon kolmannen ottelunsa jääkiekon Mestiksessä lauantaina pelannut Tuto joutui poistumaan Joensuusta pitkälle kotimatkalle tyhjin käsin, kun kotijoukkue nappasi viime hetkien osumillaan täyden pistepotin maalein 3–1 (1–0, 0–0, 2–1).

Tuomas Huhtasen 2–1-voittomaali syntyi ylivoimalla ajassa 58.50 varsin heppoisesti vieraiden Aleksi Rutaselle tuomitun estämisjäähyn aikana. Sama mies viimeisteli myös loppulukemat tyhjään maaliin 25 sekuntia ennen päätöstä.

Hyvätasoisen kiekkopelin hieman kyseenalainen ratkaisu oli myös Tuto-luotsi Miika Elomolla päällimmäisenä mielessä taiston tauottua.

– Onnittelut kotijoukkueelle voitosta. Rataennätys, että tuomarit ratkaisevat noin hyvän pelin.

– Onneksi ollaan vielä runkosarjassa, eikä playoffeissa. Kyllä se pitää olla niin, että joukkueet ratkovat nämä pelit, eikä kukaan muu, Elomo puhisi ihan aiheesta.

Myös kotijoukkueen päävalmentaja Ari Aaltonen oli Elomon kanssa samoilla linjoilla, vaikka oma joukkue tällä kertaa hyötyikin tuomareista.

– Kaksi äärimmäisen hyvää joukkuetta vastakkain ja pelattiin sellaista jääkiekkoa, josta minä ainakin pidän.

– Siellä ei pyydetä armoa, eikä sitä myöskään anneta. Kova kamppailupeli. Näin intensiteettisessä pelissä saisi olla myös huipputuomarit, Aaltonen totesi.

Tunnetta ja vauhtia pelissä todellakin riitti, ja myös muutama pieni nokkapokka kentällä nähtiin.

Kotijoukkue oli pitkään johdossa Ville Silvastin avauserän osumalla, mutta päätöserässä Tuto-puolustaja Kalle Valtola onnistui lopulta ohittamaan isäntien maalia vartioineen HIFK-laina Jere Myllyniemen miinuskulmasta.

Myllyniemi torjui yhteensä 33 kertaa ja mukaan mahtui muun muassa Rutasen rangaistuslaukaus avauserässä. Myös toisessa päässä nuori Julius Pohjanoksa oli vireessä torjumalla useammankin isäntien läpiajon.

MATTI SINKKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: