nimeton

Tutolle elintärkeä voitto perjantaitrillerissä

17.3.2017 - 21:46 Tagit:,

Peliitat-Tuto 3-4 ja.

Tuton ja Peliittojen välisessä Mestiksen pudotuspelisarjan toisessa ottelussa nähtiin jo kevään tosipelien ydintä, isäntäjoukkueen haastaessa turkulaisvieraat tosissaan ottelusarjan tasoittamiseksi perjantaina. Tiivistunnelmainen kamppailu päättyi jännittävän lopun myötä lopulta jatkoajalla lukemin 3-4 Tuton voittoon.

Sarjan ensimmäinen kohtaaminen oli Tutolle varsinaista riemuvoittoa, kun joukkue hallitsi peliä mielin määrin, pitäen samalla Peliitat nollilla.

Avauskamppailussa nähdystä turkulaisten lähes täydellisestä hallinnasta poikettiin heti toisen kamppailun avauserässä, kun kotijoukkue käytti erikoistilanteet hyödykseen. Tuton Tomi Wileniuksen kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä syntynyt avausmaali ja Mikko Laineen komea yksilösuoritus eivät lopulta pitäneet, kun heinolalaiset löivät ottelun kahteen otteeseen tasoihin, onnistuen näin avaamaan maalihanansa sarjassa.

Elintärkeäksi osumaksi pudotuspelisarjansa maalittomalla tappiolla avanneelle Peliitoille osoittautui ennen kaikkea Samu Vilkmanin alivoimalla syntynyt tahtomaali, jonka hyökkääjä runnoi aloituksen jälkeen Rasmus Rinteen ohi, kun ensimmäistä erää oli jäljellä vain puoli minuuttia. Tämä antoi koko lopun kamppailun ajaksi selkeästi isännille lisää draivia.

Peliittojen tasoituskimara jatkui myös toisessa erässä. Petteri Nummelin hyödynsi ensin Tuukka Pulliaisen upean puolustusalueen halki leikkaavan syötön, ampuen kiekon komeasti etuylänurkkaan. Tähänkin heinolalaisisännät vastasivat, vuorostaan Eetu-Ville Arkiomaa läpiajosta ujuttaen kiekon Rinteen taakse.

Avausottelun tapaan kummankaan joukkueen yksipuolista hallintaa ei nähty pelissä. Kun Peliitat painoi hetken vahvasti, vastasi Tuto tiukasti seuraavaksi. Tämä jos joku toi ainakin katsojille viihdettä, sekä varsinaista pudotuspelikiekon tunnelmaa katsomoon.

Kolmannessa erässä jännitys tiivistyi loppuun saakka. Erän viime hetkillä Peliittojen Eetu Heikkinen joutui jäähylle koukkaamisesta, mutta Tuto ei onnistunut varsinaisella peliajalla osumaan maalipuiden väliin.

Jatkoaikaa ei kuitenkaan pitkää pätkää tarvittu. Tuton Aki Juusela käytti viimeiset ylivoimasekunnit hyödykseen, ja iski Tutolle tärkeän toisen voiton vieraissa. Aikaa ehti jatkoajalta kulua vain 16 sekuntia.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo tiivisti ottelun lyhyeen kamppailun tauottua.

– Tiedettiin että Peliitat on taisteleva joukkue ja se nähtiin tänään. Pitkän väännön päätteeksi saatiin meille elintärkeä toinen kiinnitys. Sen voin myös sanoa, että ehdottomasti viihdyttävintä kiekkoa mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Kummatkin jengit olivat vauhdikkaita ja erinomaisia. Ainoastaan yksi kiekko sisään, sen enempää eroa ei ollut tänään, Elomo kommentoi.

SAMU SAATSI
KUVA: TUOMO SEPPÄNEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: