Kuvassa VAlmentajat palaveeraavat pelaajia VAs. Elmo Aittola ja TOmm Elomo ..  6201 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 05.09.2017 / Mitä kuvataan: Kauden alussa juttua Tuton A-nuorten tavoitteista jne. Treenaavat jäällä tnään klo 18.30-noin 19.45, sillä välillä voi mennä. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tutolla edessä jännittävä kotiavaus

6.9.2017 - 7:00 Tagit:, ,

Tuto järjesti viime kauden päätteeksi aikamoisen yllätyksen nousemalla nuorten SM-liigaan. Kautta on nyt takana kolme vierasottelua ja Tutolla on tilillään yksi voitto (Sportista) ja kaksi tappiota (Ässille ja Kärpille).

– Ensimmäinen peli jännitti meitä selvästi, emmekä pystyneet pelaamaan voitosta. Pitää muistaa, että joukkueessamme ei ole kovin monta pelaajaa, jotka ovat pelanneet tällä tasolla kokonaisen kauden, Tuton päävalmentaja Elmo Aittola miettii.

– Toinen peli oli meiltä välillä jo hyvää kiekkoa. Kolmannessa pelissä Kärppiä vastaan pelasimme hyvän ensimmäisen erän, mutta sitten fyysiset erot ja kokemus alkoivat näkyä. Kärpillä on kumminkin riveissään muutama kaveri, joista todennäköisesti tulee NHL-pelaajia.

Aittolan mukaan Tuton avainsana kauden tässä vaiheessa on kärsivällisyys.

– Sekä valmennuksen että pelaajien pitää nyt osata olla kärsivällisiä. Ensimmäiset kymmenen peliä menevät varmasti siihen, että keräämme kokemusta ja oppia tältä tasolta. Moni pelaaja ei vielä pääse lähellekään omaa tasoaan, Aittola sanoo.

– Uskon kuitenkin, että ennemmin tai myöhemmin palaset loksahtavat kohdalleen ja pystymme voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa.

Keskiviikkona Tutolla on edessään ensimmäinen kotipeli nuorten SM-liigassa. Vastaansa se saa HPK:n.

– Kotiavaus jännittää varmasti. Yritän kuitenkin kaupata joukkueelle ajatuksen siitä, että mitä enemmän jännittää, sitä suurempi on mahdollisuus yllättää, Aittola sanoo.

Nuorten SM-liigassa pelaa 19 joukkuetta. Tuton haastavana tavoitteena on sijoittua heti tulokaskaudellaan kymmenen joukkoon.

– Siitä me lähdemme, että olemme kymmenen joukossa ja pudotuspeleissä, Aittola tykittää.

– Meillä on hyvä ryhmä, joka pääsee vauhtiin pikkuhiljaa, kun vain maltamme olla kärsivällisiä. Kuvaavaa on, että meille nyt tehdyistä 11 maalista kymmenen tuli henkilökohtaisista virheistä. Ja ne on helppo karsia ajan kanssa pois.

– Olisi helppo lähteä pelaamaan vain tuloksesta, pyrkiä minimoimaan virheet ja yrittää selviytyä voittajaksi maalein 2–1. Tarkoitus on kuitenkin se, että pelaajat kehittyisivät ja menisivät taas askeleen eteenpäin.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: