tuto-kuvituskuva2

Tuto voitti trillerin jatkoajalla

26.1.2018 - 23:01 Tagit:,

RoKi–Tuto 2-3 JA

Tuto otti makean jatkoaikavoiton Rovaniemellä Rovaniemen Kiekon vieraana lukemin 2-3 (0-0) (0-1) (2-1) (0-1). Ottelu oli erittäin tasainen ”maalin peli.”

-Tiukka ja tasainen peli. Olimme pienellä ryhmällä liikkeellä. Tämä oli kova taistelu ja tärkeä vierasvoitto, Tuton päävalmentaja Miika Elomo puhalteli taiston tauottua.

Turkulaisten maaleista vastasivat Niko Ahoniemi, Jarmo Jokila ja ottelun jatkoajalla ratkaissut Nico Friman.

Tutolla on nyt alla kaksi peräkkäistä voittoa. RoKin kahden voiton putki puolestaan katkesi.

Ottelun avauserä oli tarkkaa peliä, jossa Tuto oli hienokseltaan niskan päällä. Vierasjoukkue kontrolloi paremmin kiekkoa, ja RoKi joutui tyytymään sille tyypilliseen vastaiskupeliin.

Tasakentällisin Tuto ei kuitenkaan aivan huippupaikoille päässyt. Ensimmäisessä erässä vieraat pääsivät kahteen otteeseen ylivoimalle. Pakkopeli pyörikin mallikkaasti ja loi useamman hyvän maalipaikan. RoKi-veskari Rasmus Reijola veti kuitenkin joka kerta pitemmän korren.

RoKi pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta Tuto-kassari Julius Pohjanoksa torjui parikin huippupaikkaa loistavasti.

Toiseen erään RoKi tuli kevyellä jalalla, ja pakotti Tuton puolustuskannalle. Vierasjoukkue puolusti kurinalaisesti ja nöyrästi. RoKin tekopaikat teki tyhjäksi mainiosti pelannut Pohjanoksa.

Kesken kotijoukkueen painostuksen Tuto kävi ryöstöretkellä RoKin maalilla. Vastahyökkäyksen ensimmäisen yrityksen Reijola torjui, mutta jatkotilanteessa Tomi Wilenius ja Jere Karlsson petasivat Ahoniemen vetopaikkaan, ja komea laukaus B-pisteen kaarelta upposi RoKi-maalin takakulmaan.

Kolmannen erän alku oli vauhdikas. Vain 17 sekunnin pelin jälkeen Olli-Matti Järvelä toi RoKin tasoihin. Reilu minuutti myöhemmin Tuto teki maalin, mutta tuomaristo katsoi maalin syntyneen korkealla mailalla ja hylkäsi osuman.

Elomo oli tuomiosta täysin eri mieltä.

– Meiltä vietiin selvä maali.

Heti tilanteen jälkeen Tuto jouti alivoimalle ja ajassa 41.27 Tino Metsävainio vei ylivoimalla isännät johtoon, ja kellon näyttäessä 43.19 Jokila tasoitti pelin. Jokilan osumaa tuomarit tiirasivat videolta ennen maalin hyväksymistä.

– Hylätyn maalin jälkeen vielä boksiin ja maali omiin. Siinä meitä koeteltiin. Heti perään teimme tasoituksen. Jätkät todellakin näyttivät sisunsa, Elomo kehui omiaan.

Tuto painoi ottelun loppuhetket rajusti päälle, ja RoKi pääsi ajoittain vaarallisiin vastaiskuihin. Osumaa kumpikaan ei saanut aikaan ja peli venyi jatkoajalle. Jatkoaikaa ehti kulua vain 54 sekuntia, kun Friman yllätti vanhanaikaisella kompuroineen Reijolan.

Turkulaisten riveistä puuttui koko Mestiksen pistepörssin ykkönen Niclas Lucenius, joka lusii viiden ottelun pelikieltoaan.

Mestiksessä neljäntenä olevan Tuton pohjoisen kiertue jatkuu, ja joukkue kohtaa jo lauantaina pudotuspelipaikasta taistelevan Iisalmen Peli-Karhut vieraissa.

Markku Saukko

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: