tuto

Tuto voitolla joulutauolle

19.12.2015 - 21:14 Tagit:,

Mestiksen muut seurat aloittivat joululomansa jo perjantaina, mutta Tuto ja Hermes väänsivät tärkeistä sarjapisteistä vielä lauantaina.
Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa rumasti takkiin saanut Tuto ei antanut vieraiden kukkoilla vaan hoiti homman kunniakkaasti kotiin.

Kovalla taistelulla saavutettu voitto miellytti päävalmentaja Ismo Lehkosta, mutta ylivoimapelin tehottomuus sai Lehkosen mietteliääksi.

Tuto pääsi pelaamaan ylivoimaa yli 15 minuuttia, josta lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Maalinteossa se onnistui vain kahdesti.

– Sen ajan, mitä olen ollut miesten jääkiekon kanssa tekemisissä, niin tänään oli kyllä surkeinta ylivoimaa ikinä.

– Tuolla ylivoimamäärällä olisi pitänyt tehdä neljä tai viisi maalia. Nyt ei tehty, ja yleensä se tarkoittaa, että häviät pelin. Osoitti joukkueelta henkistä lujuutta, että pystyttiin voittamaan viimeinen erä 2–0, Lehkonen iloitsi.

Runsaat jäähyt sotkivat ottelun täysin, ja suuri osa pelistä pelattiin erikoistilanteita. Kun Tuton ylivoima ei toiminut, myös tasaviisikoin pelaaminen muuttui vaikeaksi.

Vierasjoukkue kärsi kurittomuudesta, mutta turkulaiset pystyivät pitämään päänsä kylmänä.

– Jengi osoitti vahvuutensa, eikä mennyt kurittomaksi. Joukkue hoiti määrätyt jutut tosi hyvin ja ansaitsi sen takia viimeisessä erässä tämän voiton, Lehkonen kehui.

Joukkue voi lähteä joululomalle hyvillä mielin, sillä voitto oli turkulaisille jo viides peräkkäinen. Lehkonen uskoo, että tauon jälkeen jäällä nähdään vielä entistä parempi Tuto.

– Minulla on vahva luottamus joukkueeseen, ja kyllä me löydetään ylivoimaankin lääkkeet. Palaset on olemassa.

Illan ottelussa nähtiin lukuisia kyseenalaisia tilanteita sekä yksi ulosajo, kun Hermeksen Kristaps Bazevics menetti hermonsa aivan totaalisesti. Latvialaispuolustaja takoi tilanteen jälkeen paljain nyrkein Tuton maalitykki Topi Taavitsaista, ja mies lähetettiin suihkun puolelle rauhoittumaan.

Taavitsainen jäi hetkeksi jäähän makaamaan, mutta suurempaa vahinkoa ei Tuto-hyökkääjälle tullut.

Päätöserässä Taavitsainen olikin jälleen tutussa roolissa, kun hän ohjasi voittomaalin taidokkaasti ohi Hermes-vahti Denis Godlan.

Puolustaja Anssi Virkki ratkaisi voiton turkulaisille iskemällä tauluun loppulukemat.

Kaksi maali ottelussa iskenyt Virkki muisteli, että myös joukkueiden kauden avauskohtaaminen oli tunnetasoltaan korkea.

– Tunteita riitti. Ensimmäinen peli mentiin päästä päähän, ja nyt jatkettiin samalla linjalla.

– Hermeksestä on tulossa hyvä taistelupari. Molemmilla on mentaliteetti, että kaikki laitetaan likoon. Ei vaan pidä antaa läikkyä yli, Virkki kertoi ottelun jälkeen.

Henri Saloranta
Kuva: Jane Iltanen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: