tuto

Tuto voitokkaana joululomalle

17.12.2016 - 21:08 Tagit:, , , , , ,

Tuto ei antanut Joensuun Jokipojille mitään mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat joulutauon alla. Tuto hallitsi peliä suvereenisti, vaikka 4–2-lopputulos olikin tuloksellisesti tasainen.

Keskiviikkona Vantaalla tullut tappio oli vain hentoinen muisto, kun Tuto pyyhki lauantaina Joensuun Jokipojilla Kupittaan jäätä.

Lähes koko ottelun kuskin penkillä ollut Tuto esitti yhden kauden parhaista peleistään, ja tiukasta lopputuloksesta huolimatta esitys oli täysin suvereeni.

Illan ykköshahmo oli lämärillään tuhoa tehnyt Aki Keinänen, jonka viivapommien uhreiksi joutui myös pari Jokipoikien pelaajaa. Muun muassa ottelun avausmaalin iskenyt Heikki Puustinen jätti kaukalon jäätyään ”Kenin” lämärin eteen.

tuto2

– Jokipojat ovat aina olleet aika innokkaita blokkaamaan. Kun ukot loppuu, niin sehän on meille helpompi homma, Keinänen virnuili voitokkaan pelin jälkeen.

Joukkueensa kultakypärää kantava Keinänen kehui koko joukkueen esitystä erittäin kypsäksi, sillä ote ei herpaantunut missään vaiheessa. Edes Jokipoikien avausmaali ei aiheuttanut turkulaisten otteissa muutoksia.

– Olemme pelanneet hyvin koko alkukauden, mutta välillä on tullut nukahduksia. Tänään niitä ei tullut, Keinänen tiivisti.

Turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo oli ykköstähtensä kanssa samoilla linjoilla.

– Voi sanoa, että alkukauden vahvin esitys. Joka jätkä pelasi parhaan pelinsä tähän puolikkaaseen kauteen. Meillä ei ollut yhtään vapaamatkustajaa joukkueessa, Elomo kehui.

– Keinänenkin ampui pari sellaista pommia, että ihmettelen, jos ei luita murtunut, Tuto-valmentaja lisäsi.

Keinäsen lisäksi päävalmentajan erityiskehut sai Tuton maalia vartioinut TPS-laina Julius Pohjanoksa, jolle illan ottelu oli ensimmäinen miesten sarjassa.

tuto3

– Pohjanoksalta eleetön ja erittäin hyvä ensikosketus miesten peleihin. Turun maalivahtitilanne näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä, Elomo kommentoi.

Ottelun turkulaisosumista vastasivat Keinäsen lisäksi Timi Lahtinen sekä kaksi osumaa tehnyt Aki Juusela, jonka ensimmäinen osuma oli illan ehdottomasti komein.

Juusela harhautti läpiajon päätteeksi Jokipoikien maalia vartioineen Juho Ratilaisen toiselle tolpalle, ja iski kiekon kämmenpuolelta tyhjään reppuun. Vierasjoukkueen toisen maalin iski Nico Friman.

Tuton kokeneet pelaajat pääsevät voiton myötä aloittamaan joululomansa. Nuorempien pelaajien kanssa treenataan vielä maanantaina ja tiistaina.

Jäälle palataan vasta joulun jälkeen.

– Jätkät pääsevät hyvin ansaitusti joulunpyhien viettoon. 27. päivä kokoonnutaan taas koko joukkueella, Elomo kertoi.

HENRI SALORANTA
KUVAT: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: