tuto1

Tuto vei vihdoin kolme pistettä KeuPalta Kupittaalla

18.2.2015 - 22:53 Tagit:, , ,

Tuto–KeuPa 6–2

Tuto antoi Mestis-ottelussaan KeuPaa vastaan yleisölleen sitä, mitä se oli tullut katsomaankin: makean 6-2-voiton. Isäntien tahtipuikkoa heilutti ensimmäistä otteluaan Tuton paidassa pelannut Iikka Kangasniemi.

Ottelun sankarille ilta oli varmasti ikimuistoinen, sillä hän täytti 20 vuotta ja teki ottelussa kaksi maalia.
– Annoin itselleni oikein mukavan synttärilahjan. Pelaaminen maistui pitkän tauon jälkeen oikein hyvältä. Intoa riitti ja tulostakin näytti tulevan, sanaili Kangasniemi.

Kangasniemi on Tuton viimeisin hankinta. Hän tuli Turkuun Kiekko-Vantaan joukkueesta. Taskuraketti tuntuu istuvan uuden seuransa kokoonpanoon erinomaisesti.

Kangasniemi oli keskiviikkoillan näkyvin ja paras pelaaja kaukalossa. Hänen 3–1-maalinsa oli tärkeä. Se tavallaan katkaisi KeuPan selkärangan. Osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Tutolla on aiemmin ollut melkoisia vaikeuksia keuruulaisten kanssa varsinkin Kupittaalla. Syyskuussa Tuto voitti vasta voittomaalikisassa ja tammikuussa se hävisi jatkoajalla.

Ensimmäinen erä oli vielä tasaista tunnustelua, toisessa erässä isännät sitten näyttivät, missä kaapissa kiekkoja pidetään. Tuto voitti sen 5–1.

– Ensimmäisellä erätauolla kertasimme kaikessa rauhassa asioita, ja mitä pitää tehdä paremmin. Asiat alkoivat toisessa erässä toimia aivan eri tavalla kuin ensimmäisessä erässä. Tietenkin maalit vapauttivat pelaamistamme, sanoi Kangasniemi.

Iikka Kangasniemellä oli turbo päällä koko ottelun ajan.

– Olin päähän saamani tällin takia yli kaksi viikkoa sivussa, joten pelihalut olivat aivan hirveät. Oli oikein kiva päästä ikään kuin irti. Luulen kuitenkin, että meillä kaikilla jäi vielä parantamisen varaa kevään tärkeimpiin matseihin, arveli Kangasniemi.

Kangasniemen ohella toinen vikkeläkinttuinen luistelija Rasmus Kulmala pelasi vahvan ottelun. Tilille tuli kaksi maalia.

tuto2

Kaapo Kähkönen Tuton maalissa oli taas kerran hyvä. Hän torjui muutaman vaarallisen tilanteen silloin, kun ottelu oli vielä tasan.

KeuPan näkyvin pelaaja oli Tomi Mustonen. Mies teki keuruulaisten 2–1-kavennuksen ja näytti, että maalintekijän taidot ovat tallella.

Mustonen tuli vahvistamaan KeuPaa Ruotsista juuri siirtorajan viime hetkillä. Mustonen on Kärppien kasvatti. Hän oli 2000-luvun alussa kansallinen junioritähti.

Tuton ja KeuPan välistä ottelua seurasi 1 541 katsojaa. Seuraavan kerran Tuto pelaa kotiyleisönsä edessä ensi keskiviikkona. Silloin on vastassa KooKoo.

tuto3

Turun Sanomat
SAKARI ITÄLÄ
KUVAT: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: