tut2

Tuto vei toisenkin kuolemanpelin

5.4.2017 - 21:36 Tagit:, , , , , , , ,

Tuto – Kiekko-Vantaa 4-0

Maanantaina Vantaalta elintärkeän vierasvoiton hakenut Tuto jatkoi keskiviikkona siitä, mihin Vantaalla jäi. Välierien kolme ensimmäistä kamppailua erittäin pienillä marginaaleilla hävinnyt Tuto antoi viidennessä kohtaamisessa K-Vantaalle oppitunnin todellisesta pudotuspelikiekosta.

Tuto puski erinomaisella energialla heti avausvaihdosta lähtien, ja vaikka K-Vantaa tarjosi erittäin kovan vastuksen, oli Tuto kuskin paikalla läpi ottelun.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo oli ylpeä joukkueensa otteista, mutta siirsi ajatukset nopeasti jo perjantaihin.

– Kyllä me määräsimme pelin tahdin, ja joukkue näytti jälleen luonteensa. Sen enempää tämä ei kuitenkaan merkitse. Peli on ohi ja se siitä, Elomo kommentoi vähäsanaisena.

Joukkueen peli-ilme ei tullut valmennukselle yllätyksenä, sillä Tuto on pelannut voitosta jokaisessa välieräkamppailussa.

– Meillä on ollut kova luottamus kauden alusta asti. Tänään joukkue näytti, mistä se on tehty, ja se oli hienoa nähdä, Elomo lisäsi.
 
Avauserässä ei vielä heiluteltu maaliverkkoja, mutta tolpat olivat koetuksella. Ensin Mikko Laine tulitti kaamean lämärin maalikehikkoon, ja vain hetkeä myöhemmin Patrik Moisio testasi Tuton tolppia toisessa päässä.

Helpottava avausosuma syntyi toisen erän alkupuolella, kun Aki Keinänen iski kiekon maalin kulmalta sisään ohi hölmistyneen Jani Kauton.

– Yritin maalin takaa veskarin kautta, mutta kiekko osui sivuverkkoon ja nousi ilmaan. Sain iskettyä sen ilmasta sisään. Se oli todellinen playoff-maali, Keinänen kuvaili tärkeää 1–0-maalia.
 
Osuma jäi lopulta voittomaaliksi, sillä K-Vantaa ei onnistunut ohittamaan erinomaisesti pelannutta Karolus Kaarlehtoa kertaakaan.

– Nolla maalia omiin kertoo aika paljon meidän puolustuspelaamisesta, Keinänen totesi tyytyväisenä.

Tuton toisesta osumasta vastasi Kristian Tuohilampi, jonka tulinen viivalämäri upposi maskin läpi K-Vantaan verkkoon.

Aki Juusela vei röyhkeän nousun päätteeksi turkulaiset jo kolmen maalin karkumatkalle, ja Joonas Toivanen iski loppulukemat tyhjään maaliin.

Maalin lisäksi painavia taklauksia jakanut Keinänen kehui joukkueensa taisteluilmettä, joka oli keskiviikkona erinomainen.

– Tämä oli meidän peli alusta loppuun. Näytimme, että sarja on todellakin vielä kesken. Tuska alkaa olla vastustajan puolella, Keinänen arvioi.

– Olemme olleet joka pelissä kuskin paikalla. Mitään ei ole tarvinnut muuttaa, ja perjantaina pysytään nöyrästi omassa pelisuunnitelmassa, Keinänen päätti.
 
HENRI SALORANTA
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: