Markus Ruusu ei saa kiekkoa hanskaan. Ohi meni kuitenkin. Maskissa Sampo Paulaharju, jota Jere Karlsson siirtelee.

Mestis
HERMES-TuTo 30.12.2017
Kokkolan Jäähalli

Jukka Lehojarvi/Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj

Tuto vei ja Hermes vikisi

30.12.2017 - 21:41 Tagit:,

Hermes-Tuto 4-5 ja.

Tuto tarjosi avauserässä Kokkolalaisyleisölle loistavaa kiekkoviihdettä. Turkulaiset kuitenkin unohtivat, että kiekko-ottelu kestää vähintään tunnin.

Neljän maalin johto hupeni pala palalta ja jatkoajalle mentiin tilanteessa 4-4.

– Hoidettiin siinä alivoima ja tehtiin yv:llä voittomaali, summasi Miika Elomo.

5-4 voitto-osuman laukoi Matias Lehtonen syöttäjinä Eetu-Ville Arkiomaa ja Kalle Valtola.

Turkulaiset oli perjantaina hävinnyt kotipelinsä ja oli tärkeiden poissaolijoiden vuoksi iso kysymysmerkki vaikka vastaan luisteli kellarijoukkue Hermes.

Tuto-nutusta puuttui pelikieltoa lusivan Niclas Luceniuksen lisäksi Tomi Wilenius ja vain hetki ennen ottelun alkua myös Aki Keinänen joutui telakalle.

-Muutoksia tuli ennen ottelun alkua ja painotettiin, että nyt on oltava hereillä heti alusta ja sitä oltiin, myhäili loistavan avauserän pelannut Niklas Näppi ensimmäisen erätauolla.

Vieraat panivat rallin päälle kolmen minuutin kohdalla ja Hermes putosi totaalisesti kyydistä. Hermes sössi omalla hyökkäyssinisellä ja Näppi kiitti komean läpiaijon päätteeksi. Ajassa 11.26 valotaululla irvisti 0-4 ja numerot mairittelivat Hermestä. Näppi vastasi myös illan neljännestä maalista. Väliin mahtui Matias Lehtosen ja Aki Juuselan lavasta lähteneet osumat.

Heti toisen erän alussa turkulaisille avautui oiva tilaisuus paketoida ottelu, mutta kahden miehen yv. ei tuottanut tulosta. TuTon hallinta jatkui, mutta pahin maalinälkä oli ohi.

Toisen erän lopulla Hermes onnistui ohittamaan Markus Ruusun ja sai kirivaihteen päälle. Tuton turha varmistelu 3. erässä kostautui yhden pisteen menetyksenä.

LASSE GRAN
KUVA: JUKKA LEHOJÄRVI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: