Urheilu

Tuto varmisti runkosarjavoiton

5.3.2014 - 22:05 Tagit:, , , , ,

Tuton voitto HCK:sta voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 1-2 varmisti joukkueelle jääkiekon mestiksen runkosarjan voiton, kun sillä on vielä yksi kotiottelu sarjaa jäljellä. Näin ollen sillä on kotietu pudotuspelien loppuun asti. Tuto vei ottelun nimiinsä vasta voittolaukauskilpailun jälkeen maalivahti Tommi Virtasen torjuttua kaikki HCK:n maalintekoyritykset.

– Olen helpottunut. Tiukkaa oli, kuin bootseissa. Nämä kaikki pelit HCK:ta vastaan ovat olleet tiukkoja, huolimatta siitä millaiset kokoonpanot ovat olleet. Loppuun asti tässä on pitänyt kiveksistä kiinni pitää. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun meillä oli isot panokset. Se näkyi ja osalla pelaajista selkeästi peli halvaantui, Tuton valmentaja Ismo Lehkonen veti ottelua yhteen.

Voittolaukauskilpailun ainoa maalintekijä oli Tuton Tuukka Pulliainen. Ottelu päättyi Virtasen rajuun tuuletukseen hänen torjuttuaan HCK-kapteeni Tomi Mustosen laukauksen.

– Itsellä oli tahmeata tänään, mutta puolustuspelimme toimi loistavasti. Se helpotti hommaani, lähes kaiken ottelussa torjunut Virtanen totesi.

Ville-Vesa Vainiola teki Tuton ainoan pelitilannemaalin. Hän pääsi iskemään oman laukauksensa paluukiekon ohi HCK:n maalilla pelanneen Richard Ullbergin ensimmäisessä erässä. HCK:n tasoitus syntyi toisen erän alkupuolella myös ylivoimalla.

Maalipaikkoja oli runsaasti myös tasakentällisin, mutta hyökkäyspelaaminen oli todella vaikeata. Pudotuspeleihin piikkipaikalta lähtevällä Tutolla riittääkin paljon töitä sen osa-alueen parantamiseksi.

– Pakiston pelaamiseen olen tosi tyytyväinen. He tekivät viisinkertaisen tason noston. Hyökkäyspelissä muutamaa peluria lukuunottamatta kaikki jäi piippuun. Meillä on hommia ihan hirveästi. Kaikki pitää ladata tiistain otteluun, Lehkonen totesi.

– Aika paljon siellä jäi niitä maalin yläkulmia käyttämättä, joista tämän sarjan maalivahdit eivät kovin hyvin saa peitettyä, Virtanen näki Tuton maalinteon vaikeuden osasyyksi.

On mahdollista, että Tuto kohtaa HCK:n myös välierissä.

– Jos niin onnellisesti kävisi, niin viettäisin paljon unettomia öitä. Jos niin käy, niin soitan Pasi Kaukorannalle Poriin, Lehkonen viittasi Kotkaniemen vanhaan valmentajapariin.

TS – Sakari Lönn

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: