nimeton

Tuto vakuutti Kokkolassa

1.2.2017 - 22:22 Tagit:, , , , , ,

Hermes–Tuto 2–5

Tuto ei jättänyt mitään sattumaan varaan Kokkolassa. Sarjakolmonen Hermes tuli kahden maalin takaa tasoihin ottelun puolessa välissä, mutta kokenut Aki Keinänen nousi tuttuun tapaan ratkaisijaksi.

– Yksi tämän kauden kypsempiä esityksiä vieraskentällä. Oltiin kärsivällisiä, ja otettiin vakuuttava voitto, vaikka se ei helpolla tullut, Tuton valmentaja Miikka Elomo myhäili.

Elomo oli oikeassa. Tuto oli vakuuttava, mutta teki ottelusta itsellensä ehkä vähän turhan vaikeaksi. Kun Aki Keinänen vei turkulaiset 2–0-johtoon 25 minuutin jälkeen, suuri osa paikalla olleista uskoivat Tuton vievän ottelun näytöstyyliin.

Hermes kuitenkin kavensi parisen minuuttia myöhemmin, ja tuli kaikkien hämmästykseksi tasoihin 38 sekuntia ennen ottelun puoltaväliä. Itse asiassa Hermes näytti jopa siirtyvän johtoon heti perään, mutta Tuton maalivahti Rasmus Rinne sai venytettyä viime hetkellä patjansa Samu Markkulan rangaistuslaukauksen eteen.

Siinä meni Hermeksen ”momentum”, kuten valmentaja Antti Karhula ottelun jälkeen totesi. Heti perään kehäkettu Keinänen jäi täysin vapaaksi Tuton pelatessa ylivoimalla. Kolme kokkolalaispakkia höntyilivät kulmaan ja jättivät Keinäsen maalin eteen. Virhe. Seuraavaksi kiekko löytyi nimittäin Mikael Edelmannin maalin yläkulmasta, 2–3.

Kolmannessa erässä Hermes tuli vielä hakemaan tosissaan tasoitusta, mutta Kristian Tuohilammen 2–4-maali reilun viiden minuutin pelin jälkeen katkaisi isäntäjoukkueen selkärangan. Lopullisen niitin kokkolalaisten arkkuun iski Joonas Toivanen, joka katkaisi Edelmannin heikon avauksen, eteni maalin eteen ja toimitti pelivälineen verkkoon.

Turkulaisten ensimmäisen maalin teki Hannu Kuru siniviivalta. Maali oli täysin ansaittu, sillä Tuto oli varsinkin ensimmäisessä erässä paljon parempi jokaisella osa-alueella.

– Tuto oli odotetun hyvä. Tappio ei sinänsä ole niin iso pettymys, mutta ensimmäisessä erässä ei oltu ollenkaan valmiita peliin, Hermeksen valmentaja Karhula myönsi.

JOHAN PREST

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: