tuto

Tutolla joukkue kasassa

4.6.2017 - 21:56 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tuto on kaikessa rauhassa rakentanut ensi kauden mestisjoukkueensa jo lähes valmiiksi. Päävalmentaja Miika Elomon mukaan joukkue hakee vielä kesän aikana paria hyökkääjää, mutta muuten porukka alkaa olla kasassa.

– Olemme panostaneet siihen, että meillä on turkulainen joukkue. Olemme kuitenkin hakeneet ulkopuolelta erikoisosaamista esimerkiksi ylivoimaan. Lisäksi olemme hankkineet joukkueeseen karheutta, jota meiltä viime kaudella puuttui, Elomo sanoo.

Tuton uusia hankintoja ovat Niklas Näppi, Eetu-Ville Arkiomaa, Mikke Levo, Henry Karjalainen ja Johan Elfvengren. Elomon mieltä lämmittää, että nuoret liigaportteja kolkuttelevat pelaajat ovat valinneet kehitysalustakseen juuri Tuton.

– Tärkein palaute valmentajalle tulee aina pelaajilta; siitä, mitä pelaajat puhuvat keskenään. Se, että niin moni nuori pelaaja halusi tulla juuri Tutoon, kertoo siitä, että meillä tehdään asioita oikein. Rahalla emme pysty kilpailemaan, mutta pelaajat näkevät, että Tuto on heille seuraava askel matkalla kohti Liigaa, Elomo miettii.

– Olemme myös tehneet Mestikseen poikkeuksellisen pitkiä, kahden vuoden sopimuksia omien turkulaisnuorten sekä Aki Keinäsen kanssa. Sekin kertoo siitä, että pelaajat arvostavat sitä, mitä meiltä saavat. Meille hieno asia tietysti on se, että meillä on nyt runko kasassa seuraaviksi kahdeksi vuodeksi.

Jo Tuton viime kausi oli hyvä. Turkulaisjoukkue sijoittui Mestiksen runkosarjassa toiseksi ja ylsi lopulta neljänteen sijaan hävittyään pronssipelin. Elomo tähtää kuitenkin korkeammalle.

– Joukkue oli hyvä ja pärjäsimme hyvin, mutta tavoittelemamme mestaruus jäi vielä saavuttamatta. Olihan se kova pettymys. Ensi kaudella meillä ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin mestaruus. Huijaisin, jos sanoisin jotain muuta, Elomo asettaa ensi kauden askelmerkit.

Päävalmentajan mukaan yksi viime kauden hienoimpia asioita oli pelaajien henkilökohtainen kehitys.

– Kuusi äijää pelasi henkilökohtaisesti parhaan kautensa, mikä kertoo siitä, että meillä yksilöt ovat todellisessa keskiössä, Elomo sanoo.

– Ja tässä joukossa on kokeneita pelaajia kuten Keinänen, Mikko Laine, Aki Juusela ja Kristian Tuohilampi. Heistä Tuohilampi teki vielä kauden päätteeksi Porin Ässiin kahden vuoden sopimuksen – 27-vuotiaana.

– Omista turkulaispojista Juho Virtanen, Kalle Valtola ja Jere Karlsson sekä Forssasta tullut Samu Suominen tekivät lisäksi läpimurron aikuisten tasolla. Pakkohan tuohon on olla tyytyväinen.

Käynnissä oleva kesä onkin Elomon mukaan äärimmäisen tärkeä nuorille pelaajille.

– Tämä kesä on heille todella tärkeä, jos he aikovat ottaa seuraavan askeleen eteenpäin. Nyt kunto alkaa olla sillä tasolla, että kroppiin pitää saada voimaa, Elomo miettii.

– Fysiikkavalmennuksemme on huipputasoa Kirsi Ahosen ansiosta. Kirsin johdolla teimme viime kaudella sellaisenkin mahdottomana pidetyn jutun, että pelaajien fysiikka meni eteenpäin myös kauden aikana. Sellaista ei kovin usein ole tapahtunut.

– Opin itse päävalmentajana paljon viime kaudella. En kuitenkaan olisi pärjännyt ilman Kirsin, Marko Kiprusoffin ja maalivahtivalmentaja Tommi Virtasen apua. Kaikki ovat viimeisen päälle kovia ammattilaisia.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: