Juuselan maali 8392 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 12.03.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksen 2. pudotuspelit. Tuto-K-Vantaa. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tuto tasoitti ottelusarjan

12.3.2018 - 21:12 Tagit:,

Tuto–Kiekko-Vantaa 6-2

Tuto ja Kiekko-Vantaa ovat erikoistuneet pitkiin keskinäisiin peleihin.

Kun joukkueiden välinen Mestiksen puolivälieräsarja viime lauantaina käynnistyi Vantaalla, ratkaisu nähtiin vasta 87 minuutin pelin jälkeen. Sekin oli kuitenkin Tuton ja Kiekko-Vantaan väliseksi otteluksi lyhyt, sillä viime keväänä joukkueet ottivat kerran toisistaan mittaa 157.54 minuutin ajan.

Ratkaisu syntyi silloin kahdeksannen erän lopulla. Ottelu on Suomen jääkiekkohistorian kaikkien aikojen pisin.

Maanantaina Kupittaalla ei tarvittu jatkoeriä. Tuto ratkaisi ottelun toisessa erässä iskemällä erän aikana peräti viisi maalia – joista neljä ylivoimalla. 6-2 -voiton ansiosta ottelusarja on nyt tasan 1–1.

– Hyvä peli meiltä. Isossa kuvassa tämä ei kuitenkaan merkitse enempää kuin sen, että otimme nyt ensimmäisen kiinnityksen. Numeroilla ei ole väliä, Tuton päävalmentaja Miika Elomo sanoi.

Kiekko-Vantaan Janne Kivilahti iski jatkoaikaratkaisun lauantaina ja sama mies jatkoi Tuton kurittamista myös maanantaina Kupittaalla. Avauserä oli juuri ohittanut puolivälinsä, kun Kivilahti laukoi maalin edestä ylivoimaosuman, joka jäi erän ainoaksi.

Tuto tuli rinnalle toisessa erässä, kun Aki Kangasmäki päätti nopean vastahyökkäyksen Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kauton taakse.

Ensi kerran kotijoukkue siirtyi johtoon muutama minuutti myöhemmin. Tuto-ylivoima haki reilun puolen minuutin ajan vetopaikkaa Aki Keinäselle ja, kun se lopulta löytyi, Keinänen antoi tykkinsä puhua. Sen vedon Kautto vielä torjui, mutta ei enää Aki Juuselan maalin edestä reppuun lyömää paluukiekkoa.

Kun Vantaan Joel Pyykkönen kohta perään otti 5+20 -minuuttisen ja Jussi Pelto-Arvo kakkosen, Tuto kiitti ja ratkaisi ottelun kolmella reilun viiden minuutin sisään syntyneellä ylivoimaosumalla. Nico Friman teki maaleista kaksi ja Juusela yhden.

– Ylivoimamme on ollut koko kauden tehokasta. Ei tämä minua yllätä, Elomo nauroi.

– Viisasten kivi on se, että jäähyboxia pitää välttää.

Viiden päästetyn maalin jälkeen Kiekko-Vantaa vaihtoi maalille Juho Ratilaisen.

Kiekko-Vantaa sai oman loistopaikkansa päätöserän alussa, kun Juusela otti keihästämisestä 5+20 -minuuttisen ja Kangasmäki sai käsittämättömän kampitusjäähyn. Julius Pohjanoksa torjui kuitenkin kaiken.

Niclas Lucenius oli sivussa maanantain pelistä. Tuto-kapteeni sai 13 ottelun pelikiellon potkaistuaan vastustajaa ottelusarjan avausottelussa lauantaina. Pelikielto on Luceniuksen kolmas tällä kaudella.
Tuton kapteenina maanantaina toimi Jere Karlsson.

Mestiksen pudotuspelien alku ei sytyttänyt turkulaisia. Maanantaina ottelua seurasi paikan päällä ainoastaan 1 136 silmäparia. Tuton yleisökeskiarvo runkosarjassa oli 1 269 katsojaa.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Vantaalla. Kupittaalle palataan taas perjantaina.

– Huomenna palautellaan ja keskiviikkona lähdetään Vantaalle hakemaan toista voittoa, Elomo sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: