JYVÄSKYLÄÄN Kuvassa Aki Kangasmäki, Tomi Wilenius, Manu Honkanen  ja Kalle Valtola onnittelevat Tuton 1-0 maalin tehnyttä Mikke Levoa #40 ....  8743 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 13.04.2018 / Mitä kuvataan: Mestiksen finaalisarjassa Tuto–KeuPa HT, 4. peli. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, joten sarja ei ole katkolla (tilanne 2-1 jommallekummalle, selviää keskiviikkona kummalle). / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tuto tasoitti finaalisarjan

13.4.2018 - 20:45 Tagit:,

Tuto–KeuPa 4-1

Tuton päävalmentaja Miika Elomo vakuutti ennen perjantain neljättä loppuottelua, että Tuton ei tarvitse muuttaa pelissään mitään. Elomo oli vakuuttunut siitä, että hänen joukkueensa voittaa, jos se vain jatkaa samalla tasolla kuin siihen asti Mestiksen finaaleissa.

Elomo oli oikeassa. Tuto jatkoi samaa rataa, voitti KeuPa:n 4–1 ja tasoitti samalla loppuottelusarjan lukemiin 2–2. Sarjan seuraava, viides, ottelu pelataan heti lauantaina Keuruulla. Kupittaalle palataan maanantaina.

– Niinhän siinä kävi. Joukkueessa on erittäin luottavainen ja rauhallinen ilmapiiri ja jatkoimme jälleen jämäkällä pelillä, Elomo sanoi.

– Edelleenkään meidän ei tarvitse muuttaa mitään pelissämme. Säilytämme henkisen kovuuden ja rauhallisuuden ja lähdemme Keuruulle. Edelleenkään tämä ei merkitse mitään muuta kuin yhtä voittoa.

Tuto aloitti perjantain ottelun vahvasti. Peli ehti vanheta vain vajaat kaksi minuuttia ennen kuin Mikke Levo laukoi siniviivalta ranteella kiekon ensimmäisen kerran KeuPa-veskari Lassi Lehtisen taakse.

Lisäosumia ensimmäisessä erässä ei nähty. Lähimpänä maalintekoa oli vierasjoukkueen Jesse Pelamo, joka onnistui sutimaan kiekon tolppaan, vaikka tyhjä maali ammotti jo hänen edessään.

Toisessa erässä Tuto iski jälleen. Yksin KeuPa:n maalin edessä päivystänyt Nico Friman sai hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon itselleen, eikä erehtynyt tykittäessään sen Lehtisen taakse.

Elomo manasi keskiviikon tappiopelin jälkeen, että kiekot voisivat tolppien sijaan mennä maaliinkin. Tuton tolppakirous ei kuitenkaan ollut perjantaina helpottanut, sillä sekä Juho Virtanen että Kalle Valtola kilauttivat toisessa erässä maalipuita.

– Osuimme tolppiin taas viisi kertaa koko ottelussa. Siirtelimme myös kiekkoa välillä liikaa maalipaikoissa. Edelleen kaipaan enemmän itsekkyyttä maalintekoon, Elomo sanoi.

KeuPa:sta lähimpänä maalintekoa toisessa erässä oli läpiajoon karannut Miro-Pekka Saarelainen, mutta Julius Pohjanoksan iso ja nopeasti liikkuva patja teki tyhjiksi hänen aikeensa.

Pohjanoksa joutui urakoimaan tosissaan toisen erän lopussa ja kolmannen alussa, kun Tuto joutui pelaamaan kahden pelaajan alivoimaa liki kahden minuutin ajan.

Tuomarikaksikko Jukka-Pekka Koistinen / Juho Ylä-Rotiala näki Aki Juuselan ja Manu Honkasen tehneen rangaistuksen arvoiset rikkeet 14 sekunnin välein ja Tuton alivoima sai Pohjanoksan johdolla raataa tosissaan – selviten kiperästä tilanteesta voittajana.

Kahden miehen ylivoima ei tuottanut KeuPa:lle tulosta, mutta viidellä viittä vastaan keuruulaiset onnistuivat päätöserässä, kun Saarelainen toi vierailijat maalin päähän.

Sitä lähemmäs KeuPa ei päässyt. Päätöserä oli ohittanut puolivälinsä, kun Tuto riisti kiekon keskialueella ja Aki Juusela laukoi kiekon Lehtisen olkapään yli ylänurkkaan. Tuton neljännen teki tyhjään maaliin Aki Kangasmäki.

– Hoidimme pelin niin kuin olimme suunnitelleet. Olemme ennenkin olleet parhaimmillamme tiukoissa paikoissa, ja niin olimme taas, Kangasmäki mietti.

– Lehtinen on tuleva änäri-veskari, mutta nyt ammuimme paljon ja teimme hyvin maskia. Huominen tulee äkkiä, mutta nyt hyvä palautus, kotiin nukkumaan ja huomenna taas kohti Keuruuta.

Neljättä loppuottelua seurasi Kupittaalla vain 1 809 katsojaa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: