tuto-kuvituskuva2

Tuto taisteli K-Vantaan nurin

14.2.2018 - 21:47 Tagit:,

Tuto – Kiekko-Vantaa 3-2

Taistelu Mestiksen pudotuspelipaikoista käy todella kuumana, kun runkosarja on kääntymässä loppusuoralle.

Paikkaa neljän joukossa metsästävä Tuto vahvisti oleellisesti asemiaan, kun samoista sijoista taisteleva K-Vantaa kaatui hienon taistelun jälkeen.

Joukkueiden välinen ero on enää vain pisteen verran, kun otteluita on pelaamatta molemmilla seitsemän.

Toisaalta Tuto saa vilkuilla vielä peräpeiliäkin, sillä sarjan keskikaista on äärimmäisen tasainen, ja takana vaanii useampikin joukkue.

Tuton päävalmentaja Miika Elomoa ei sarjataulukko kiinnosta, kunhan joukkueen pelaaminen säilyy keskiviikon kaltaisena.

– Meillä on nyt teemana pudotuspeleihin valmistautuminen. Sarjataulukkoa ei tarvitse tuijotella, jos esiintyminen on tällä tasolla, Elomo totesi.

Tuto-valmentajan terveiset joukkueelleen ottelun jälkeen olivat hyvin lyhyet, eikä kritiikkiä juurikaan irronnut. Vain tehokkuus olisi saanut olla Elomon mukaan hieman paremmalla tasolla.

– Koko 60 minuuttia oli tosi vahvaa peliä koko joukkueelta. Tänään oli helppo seisoa penkin takana, Elomo iloitsi.

Avauserässä nähtiin kaksi osumaa, kun ensin Veeti Vuorio vei uransa ensimmäisellä Mestis-maalillaan Tuton johtoon. Vahvan esityön maaliin teki Sami Salminen.

– Salminen teki hyvää duunia päädyssä ja käänsi siihen maalin eteen. Siitä oli aika helppo laittaa sisään, kauden 18. ottelunsa pelannut Vuorio kuvaili.

– Paikkoja on ollut aiemminkin sen verran, että oli hienoa vihdoin osua. Nyt tulee varmasti vielä lisää, Vuorio lupaili iloisena.

Hetkeä myöhemmin vieraiden Toni Leinonen iski Alex Leväsen erinomaisesta syötöstä ottelun tasoihin.

Tuton 2–1-johtomaalin iski toisessa erässä iski Juho Virtanen, jonka laukaus livahti ruuhkan läpi vieraiden verkkoon.

Päätöserässä Kalle Valtola iski Tuton kahden maalin johtoon ylivoimalla, ja Julius Rantaeskolan kavennusmaali hetkeä myöhemmin jäi ottelun viimeiseksi.

Pelin jännitys pysyi huipussaan aivan viime hetkille asti, ja Tuto kilautteli pariinkin otteeseen K-Vantaan tyhjillään olevan maalin tolppia.

Avausosumaansa juhlinut Vuorio totesi, että tasaisesta lopputuloksesta huolimatta joukkueiden paremmuudesta ei jäänyt epäilystä.

– Meillä oli kolmannessa erässä paikat pistää peli pakettiin, mutta joskus käy näin. Pääasia, että voitimme. Olimme mielestäni selvästi parempia kaikki kolme erää, Vuorio arvioi.

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: