tuto-kuvituskuva2

Tuto taipui rangaistuslaukauksilla

27.1.2018 - 20:13 Tagit:,

IPK-Tuto 3-2 rl.

Jo torstaiaamuna pohjoisen vieraskiertueelle suunnannut turkulainen Tuto joutui toisena päivänä peräkkäin jatkoajalle, kun lauantaisen Mestis-ottelun ratkaisua Iisalmen Peli-Karhuja vastaan haettiin lopulta rangaistuslaukauksilla. Peli-Karhut vei lopulta pidemmän korren rangaistulaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2 (1-1,1-0,0-1,0-0).

– Tasainen vääntö, jossa molemmilla varmaan näkyi edellispäivän ottelu, mietiskeli Tuton valmentaja Miika Elomo.

Ensimmäisen erän alkupuoliskolla ei juuri maalipaikoilla herkuteltu. Turkulaisjoukkue karkasi kuitenkin avauserän puolivälissä johtoon, kun Aki Keinänen hassutti koko Peli-Karhujen puolustuksen ja uitti kiekon vielä ohi IPK-vahti Aleksi Aution.

Erän loppua hallitsi Tuto, mutta lisämaaleihin joukkue ei pystynyt. Sen sijaan Henri Fomin hommasi Peli-Karhuille rangaistuslaukauksen ja viimeisteli siitä komeasti kiekon ohi Tuton maalivahti Markus Ruusun.

Vauhdikkaassa toisessa erässä Peli-Karhut oli hienokseltaan niskan päällä. Iisalmelaisjoukkue rankaisi vieraitaan ylivoimalla Keinäsen jäähyn aikana, kun Topi Piipponen survoi kiekon läheltä ohi Ruusun. Myös Tuto pääsi yrittämään tasoitusosumaa ylivoimalla, mutta turkulaisten ylivoimapelaaminen oli vaisua ja vastaavasti iisalmelaisjoukkue suojeli maaliaan uhrautuvasti.

Päätöserässä Tuto nousi väkisin tasoihin, kun Keinänen päätti vastahyökkäyksen komeaan osumaan. Erän lopulla ja jatkoajan alussa turkulaisjoukkue pääsi jälleen hakemaan ratkaisua ylivoimalla, mutta IPK kesti maalivahti Aution johdolla.

Rangaistuslaukauksissa Autio torjui Jarmo Jokilan, Keinäsen ja Nico Frimanin yritykset. Peli-Karhuille lisäpisteen toi Tatu Kokkolan rangaistuslaukausosuma.

– Meillä kahdella kentällisellä riitti jalat ottelussa. Meiltä kuitenkin kaikin puolin hyvä viikko, jatkoi Elomo.

Kimmo Turpeinen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: