7668 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 05.01.2018 / Mitä kuvataan: Tuto julkaisee uuden toimitusjohtajansa / Sijainti: Ravintola Mauno, Tykistökatu 6 (Biocity)

Tuto siirtyy Paltan aikaan

5.1.2018 - 17:08 Tagit:, , , , ,

Roope Paltta hymyilee tyytyväisen näköisenä.

Tuto on juuri kertonut, että Paltasta tulee Dani Aavisen seuraaja seuran toimitusjohtajana. Erinomaista työtä TPS Juniorijääkiekon toiminnanjohtajana viime vuodet tehnyt 40-vuotias Paltta on ottanut urallaan seuraavan askeleen.

– Kun aina puhutaan pelaaja- ja valmentajapoluista, ehkä tämä on minun polkuni, Paltta nauraa.

– Viihdyin hyvin TPS juniorijääkiekossa, mutta pikkuhiljaa aloin kaivata jotain vielä kilpailullisempaa, seuraavaa askelta uralla. Ja tämä on sitä, unelmahomma. Ei ole mikään salaisuus, että olen aina halunnut isona kiekkoseuran toimitusjohtajaksi.

Paltta aloittaa Tuto Hockeyn toimitusjohtajana helmikuun puolivälissä ja Aavinen on lupautunut jatkamaan hänen tutorinaan kuluvan kauden loppuun.

Paltta saa johdettavakseen huomattavasti paremmassa kunnossa olevan Tuton kuin Aavinen neljä vuotta sitten, jolloin Tutolla oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa. Aavinen sai korjattua Tuto-konsernin operatiivisen tuloskunnon usean sadan tuhannen euron miinuksesta nollatasolle.

– Jos silloin olimme nenää myöten suossa, nyt raja on jo polven korkeudella. Viimeiset kaksi kautta ovat menneet tuloksellisesti suunnilleen nollatasolla, mikä on merkittävä parannus. Ilman sitä emme todennäköisesti pelaisi tällä hetkellä mestiskiekkoa, Aavinen sanoo.

– Tällä hetkellä näyttää hyvältä ja etenemme budjetissa. Viime kädessä kevään pelit määrittävät sen, miten hyvä kausi tästä tuloksellisesti tulee, mutta mahdollisuudet hyvään tulokseen ovat nyt olemassa.

Aavinen paiski seuran toimitusjohtajana pitkää päivää ja sai Tuton kelkan kääntymään. Kova työ vaati kuitenkin veronsa perhe-elämän kustannuksella.

– Isänpäivä oli pysäyttävä hetki. Lapseni antoivat minulle isänpäiväkortin, jossa luki isolla Tuto. Ei sen ehkä ihan niin pitäisi olla, Aavinen kertoo.

– Olin jo sitä ennen syksyn aikana huomannut yhä useammin miettiväni Tuton jälkeistä aikaa elämässäni. Tiesin sen merkitsevän sitä, että valmistaudun jo alitajuisesti tulevaan.

– Tiesin, että Tuton pitää nyt ottaa seuraava askel matkalla ylöspäin ja, että toimitusjohtajan on pystyttävä antamaan sille 110 prosenttia itsestään. Enkä ollut varma, pystynkö siihen. Kerroin (Tuton puheenjohtaja) Tuomas Haanpäälle, että työlleni olisi hiljalleen syytä alkaa etsiä jatkajaa.

Aavisen ilmoituksen jälkeen Tuto pisti rattaat pyörimään – ja löysi itselleen nopeasti uuden toimitusjohtajan.

– Tuto otti yhteyttä noin kuukausi sitten, eikä minun tarvinnut kauan asiaa miettiä. Tuto on hieno, perinteikäs turkulaisseura, jossa on tehty upeata työtä Aavisen alaisuudessa viimeisten neljän vuoden aikana. Otan tehtävän vastaan ylpeänä ja kiitollisena, Paltta sanoo.

Hommat hän aloitti jo ennen perjantaina puolenpäivän aikaan järjestettyä tiedotustilaisuutta. Paltan lapsuudenystävä Miika Elomo johdatti uuden toimitusjohtajan Tuton edustusjoukkueen pukukoppiin esittäytymään joukkueelle jo aamukymmeneltä.

– Se oli hieno hetki, Paltta sanoo.

– On todella mukava päästä tekemään Miikan kanssa yhdessä töitä. Minulle on iso juttu, että vanha ystäväni valmentaa edustusjoukkuettamme.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: