tuto

Tuto siirtyi voitolla Mestiksen kärkeen

7.10.2016 - 21:51 Tagit:, , , , , , ,

Vahvassa vireessä porskuttava Tuto otti perjantaina jo viidennen voittonsa peräkkäin, kun Jokipojat kaatui Kupittaalla luvuin 3-2.

Tuton vahva meno Mestiksessä sai jatkoa, kun se kukisti sarjakolmosena Kupittaan jäähalliin saapuneen Joensuun Jokipojat. Samalla turkulaiset nousivat ainakin väliaikaisesti sarjakärkeen. Tuto on saalistanut kymmenestä ottelustaan 21 pistettä.

Tuto sai tehdä perjantaina täyden iltapuhteen, sillä kolme sarjapistettä irtosivat joukkueen noustua voittoon 0-2 tappioasemasta. Illan sankari oli kultakypärä Aki Keinänen, joka laukoi 3-2 –voittomaalin seitsemän minuutta ennen päätössummeria.

-Tämä oli taas laadukas Mestis-peli, jossa molemmat halusivat pelata. Jokipojat sai avauserässä lentävän lähdön, mutta emme herpaantuneet ja kaksi viimeistä erää hallitsimme peliä selvästi, Tuton päävalmentaja Miika Elomo summasi.

Vaikka Tuto hallitsi hienokseltaan ensimmäistä erää, ei joukkue onnistunut luomaan juurikaan kunnollisia maalipaikkoja ja Jokipoikien veräjänvartija Sami Jukuri sai olla maalillaan varsin rauhassa.

Kun pelikello oli vanhentunut seitsemisen minuuttia, koki Tuto mustan puolitoistaminuuttisen, jonka aikana vieraat iskivät kiekon kahdesti ohi torjuntavuorossa olleen Kristian Järvisen. Ensin Jesse Paukku niittasi oman paluukiekkonsa verkkoon, juuri kun Anssi Virkki oli luistellut takaisin jäälle jäähyaitiosta.

Jokipoikien johdon puolestaan tuplasi Joonas Larinmaa, joka sivalsi Lauri Huhdanmaan upean poikittaissyötön ylänurkkaan nopean ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Erän loppuvaiheilla Tuto sai viimein oman pelinsä rullaamaan, mutta maalinteossa se ei vielä onnistunut.

-Teimme avauserässä pari pahaa virhettä, josta vastustaja pääsi rokottamaan. Vaikea sanoa miksi peli ei sujunut. Ehkä kavereita vähän jännitti pelata pitkästä aikaa kotiyleisön edessä, Aki Keinänen pohti.

Toisessa erässä isännät saivat silmään uuden vaihteen, onnistuen kavennusmaalissa ajassa 25.36, kun Mikko Laine lämäsi Timi Lahtisen syötön ylivoimalla ohi voimattoman Jukurin.

Vain reilut minuuttia myöhemmin Atte Sillanpää toi kauden kolmannella osumallaan Tuton tasoihin tarkalla rannevedolla ruuhkan keskeltä.

Kakkoserää hallinneen kotijoukkueen painostuksesta kertovat myös maalivahtien torjunnat, sillä Jukuri oli kiekon tiellä 12 kertaa, Järviselle puolestaan merkattiin vain kolme torjuntaa.

Kolmannessa erässä peli jälleen tasoittui, joskin Tuto oli edelleen hienokseltaan niskan päällä. Vahvan alkukauden pelannut ikitaistelija Aki Keinänen nousi lopulta illan sankariksi, kun hän iski 3-2 –maalin ajassa 52.59.

-Sain siinä kiekon kuin tarjottimelle, ja tällä kertaa sattui menemään sisään, maalintekijä kertasi osumaansa.
Keinäselle maali oli jo kauden kuudes. Tehopisteitä on puolestaan koossa jo 10.

-Viime kausi oli tosi rikkonainen, ja nyt vain nautin kun saan pelata terveenä. Hyvä, ja vähän viime vuosista poikkeava kesäharjoittelu on varmaan pääsyy vahvaan vireeseen, illan sankari pohti.

Tuton kausi jatkuu seuraavaksi keskiviikkona, kun Kupittaan jäähalliin saapuu Kiekko-Vantaa.

Joonas Jussila
Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: