tuto-kuvituskuva

Tuto selvästi IPK:ta vahvempi

6.1.2017 - 20:48 Tagit:, , , , , ,

IPK-Tuto 2–6

Keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan peräti yhdeksän maalia iskenyt Tuto ei antanut perjantaina Iisalmessa isäntäjoukkueelle lainkaan armoa, vaan ketsuppipullo pysyi auki myös Pelikarhuja vastaan.

Vuodenvaihteen jälkeen pelatussa kahdessa ottelussa Tuto on mättänyt hurjat 15 maalia.

– Maalintekoon keskittyminen on vahva teema meidän päivittäisessä harjoittelussa. Tänään laitettiin paikoista kiekot sisään, päävalmentaja Miika Elomo totesi tyytyväisenä. Hän muistutti myös henkisen puolen merkityksestä.

– Edellinen kotipeli avasi lukkoja. Joukkueen tekeminen maalipaikoissa oli tänään sellaista rennonjämäkkää.

Tuto karkasi avauserässä kahden maalin johtoon ylivoimaosumien myötä. Aki Juusela vastasi ottelun avausmaalista, ja keskiviikkona melkoisen gorillan selästään pudottanut Tomi Wilenius onnistui maalinteossa toisessa ottelussa peräkkäin.

Voitto alkoi karata turkulaisten käsiin, kun Kalle Valtola naulasi Tuton jo kolmen maalin johtoon heti toisen erän alkuun.

Tuton ehdoton ykkösnimi oli tehot 2+2 iskenyt Mikko Laine, joka lopetti IPK:n pyristelyn lopullisesti toisessa erässä. Kotijoukkue oli vielä päästä peliin mukaan 1–3-kavennusosuman myötä mutta toisin kävi.

Ensin Laine alusti Aleksi Rutasen 1–4-maalin ja tämän jälkeen naulasi itse kaksi seuraavaa häkkiä vieden turkulaiset jo viiden maalin karkumatkalle.

– Mikko pelaa joka pelissä 110 prosentin asenteella, ja tänään tuli taas palkinto. Onnistumiset tulivat hyvään paikkaan, ja ote siirtyi lopullisesti meille, Elomo kehui nopean laitahyökkääjän esitystä.

Vieraiden osumista vastasivat Ville Leskinen sekä lopputulosta viimesekunneilla kaunistellut Roberts Locans.

Tuto jatkaa Itä-Suomen kierrosta heti lauantaina, kun se matkaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi.

– Joensuussa tulee paljon kovempi peli, mutta olen luottavaisin mielin. Meidän ei tarvitse muuttaa mitään, Elomo vakuutti.

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: