tiedosto (2)

Tuto sai tehdä täyden iltapuhteen Kupittaalla

23.10.2013 - 21:43 Tagit:, , , , ,

Tuto-Peliitat 3-2 ja.

Tuto jatkoi voittoputkeaan Kupittaalla kauden ennätysyleisön edessä. Vajaa 2000 silmäparia näki tasaisen mittelön, jonka sankariksi nousi lopulta kaksi maalia viimeistellyt Aki Keinänen. Jatkoajalla syntyneen voittomaalin lisäksi Keinänen vastasi Tuton kahden miehen ylivoimalla syntyneestä avausmaalista.

– En tiedä johtuiko syksyisestä ilmasta, mutta jo lämmittelyssä tuntui hieman nihkeältä, tuumi Keinänen pelin jälkeen.

tiedosto (1)

Helpolla Tuto ei kuitenkaan keskiviikkona päässyt. Varsinkin avauserää Peliitat vei selvästi. Tuton jalat olivat jääneet koppiin eivätkä syötötkään löytäneet perille. Peliitat johti ottelua avauserän jälkeen vain 1-0, mutta useampaankin maaliin vierailla oli aineksia. Erän ainoaksi osumaksi jäi kuitenkin Moses Mustosen maalin edestä kaikessa rauhassa iskemä osuma.

– Peliitat oli hyvin valmistautunut otteluun. Ensimmäisen erän jälkeen oltaisiin voitu olla häviöllä 5-0, myönsi Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen.

Toiseen erään kotijoukkue tuli paremmalla potkulla ja joukkueella oli hyviä maalipaikkoja jo ennen Keinäsen tekemää tasoitusta.

tiedosto (3)

Tuto hallitsi myös kolmatta erää. Nico Manelius iski runsaan kolmen minuutin kohdalla Tuton johtoon. Tämän jälkeen Tutolla oli useampi mahdollisuus ratkaista peli, mutta Peliittojen maalilla Antti Rautiola piti pelin tasaisena.

Kun Tuto ei paikkojaan käyttänyt, iski vierasjoukkue. Mikael Salmivirran kaksiminuuttisen vieraiden ylivoima hyödynsi ja Jesse Häkkinen viimeisteli tasoituksen.

tiedosto (4)

Kolmannen erän loppupuolella Tutolla oli hyviä paikkoja ottaa kolmekin pistettä, mutta tolppaa lähemmäs Tuton hyökkäys ei päässyt, joten voittoa jouduttiin hakemaan pitkän kaavan kautta.

Molemmat valmentajat olivat tyytyväisiä keskiviikkoillan saldoon.

– Voittoon olen tyytyväinen. Kun peli ei rullaa, kolmen kentän pelaaminen sopii joukkueelle. Se kasvattaa, kun saadaan raavittua pisteitä, vaikka peli ei rullaakaan, tuumi Ismo Lehkonen.

– Me tulimme haastamaan ja onnistuttiin ihan hyvin, kun vastassa oli sarjan ennalta-arvaamattomin hyökkäys. Tiukka maalin peli, josta Tuto ansaitsi voittonsa, totesi puolestaan Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen.

Tuton seuraava ottelu on perjantaina Jukureita vastaan Mikkelissä. Lauantaina sarjakärki vierailee puolestaan Savonlinnassa.

AAMUSET – ILKKA LAPPI
KUVAT: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: