tuto

Tuto runnoi väkisin välieriin

20.3.2017 - 21:40 Tagit:, , , , , ,

Peliitat-Tuto 1-2

Heinolan Peliitat teki kaikkensa, jotta joukkueen kausi olisi saanut jatkoaikaa. Heinolalaisryhmä jätti jäälle kaikkensa, mutta sekään ei riittänyt. Tuto otti kovalla rutiinilla 2-1-vierasvoiton. Näin ollen turkulaisnippu jatkaa Mestiksen välieriin suoraan voitoin 4-0.

Kuten loppunumerot osoittavat, ei Tuto päässyt Heinolassa helpolla. Vieraiden osumat merkittiin Aleksi Rutaselle sekä voitto-osuman toisen erän loppupuolella ylivoimalla upottaneelle Kristian Tuohilammelle.

Yksi Tuton sankareista oli myös maalivahti Rasmus Rinne, joka venyi kiekon tielle 27 kertaa. Ainoastaan Peliittojen Samu Vilkman onnistui yllättämään Rinteen.

Vaikka etenkin Heinolassa pelatut kamppailut olivat tiukkoja, niin silkka fakta oli se, ettei Peliitat johtanut missään vaiheessa yhtäkään ottelua. Siitä huolimatta turkulaisleiristä annettiin suitsutusta vastustajalle.

– Sanoisin suoraan, että 4-0-luvut mairittelevat meitä. Ottelusarjan lopputulos ei kerro missään nimessä kaikkea. Pitää olla todella tyytyväinen, että pystyimme katkaisemaan sarjan nyt, Tuton kapteeni Anssi Virkki korosti.

Varmasti alakerrassa luutinut Virkki oli tyytyväinen omiensa taisteluasenteeseen.

– Joka jätkä laittoi kroppaa likoon. On helppoa olla joukkueen kippari. Ryhmä on erittäin sitoutunut. Tämä viimeinen kamppailu oli kruunu hyvälle sarjalle. Ehkä olimme myös nyt juuri sen yhden maalin verran parempia.

Tuton kausi jatkuu välierissä. Joukkue siirtää pikkuhiljaa katseet eteenpäin. 

– Tämä ilta nautitaan voitosta, mutta sen jälkeen alkaa keskittyminen seuraavaan vaiheeseen. Menemme peli kerrallaan kohti tavoitettamme, Virkki sanoi.

Kamppailun 2-0-maalista vastannut Kristian Tuohilampi myhäili taiston tauottua.

– Minulle sattui tulemaan hyvä kutipaikka. Kuvio ei ollut suunniteltu, mutta onneksi nyt sattui uppoamaan. Muuten pelasimme riittävän tiiviisti. Yksikään kaveri ei lipsunut pelisuunnitelmastamme. Jokainen ukko hoiti oman ruutunsa hienosti, Tuohilampi sanoi iloisena.

Tuohilampi piti puolivälieräsarjaa fyysisesti kovana.

– Peliitat laittoi kyllä kaiken likoon. Emme missään nimessä päässeet helpolla, päinvastoin. Olimme riittävän jämäköitä. Se riitti tällä kertaa voittoon. Nyt nuolemme haavat ja sitten suuntaamme katseet tulevaisuuteen.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo suitsutti kokenutta osastoaan.

– Vaikka olimme ajoittain pahasti helisemässä, niin emme menneet paniikkiin. Tällaiset tiukat taistelut kasvattavat kosolti etenkin meidän nuoriso-osastoamme. Kokeneet jermut sitoutuivat hommaan kerrassaan tyylikkäästi. Olen tosi tyytyväinen, Elomo korosti.

Elomo myönsi suoraan, ettei jatkopaikka tullut helpolla.

– Peliitat oli etenkin kotipeleissään erittäin vaarallinen. Voisi kliseisesti sanoa, että pienet marginaalit käänsivät sarjan eduksemme. Nuoret pelaajat kasvoivat koko ajan. Maalivahtipelaaminen oli läpi sarjan korkealla tasolla. Lukemat 4-0 eivät ole koko totuus, Elomo sanoi tyytyväisenä.

EERIKKI LYYTIKÄINEN
KUVA: TUOMO SEPPÄNEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: