Kuvassa Tuton HAnnu Kuru Syötti  ja  Matias Lehtonen teki 2-0 Maalin, espoon Jani Elgbacka  ... 6281 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 15.09.2017 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Suomen cupin välierässä Tuto–Espoo United klo 18.30. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tuto ratkaisi finaalipaikan alivoimalla

15.9.2017 - 20:47 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Tuto–Espoo United 5-0

Tuto ei tuntunut saavan tasakentällisin eroa syntymään Espoo Unitediin perjantaisessa jääkiekon Suomen Cupin välierässä. Niinpä se ratkaisi ottelun kahdella salamannopealla alivoimaosumalla. Molemmat alivoimamaalit näkivät päivänvalon ottelun toisessa erässä.

Ottelun avausmaalin syntyhetkellä Anssi Virkki oli juuri ottanut jäähyn. Hannu Kuru purjehti alivoimalla läpi kentän, harhautti maalivahti Mika Norjan ja nosti kiekon maaliin. Virkin rangaistusta ehti kulua ainoastaan 13 sekuntia.

Tutolla oli toki ollut paikkansa rikkoa kuparinen jo aiemmin. Se pääsi ottelun alussa pelaamaan kahden miehen ylivoimaa minuutin – onnistumatta maalinteossa. Toisen erän alkupuolella Mikke Levo puolestaan laukoi tulisesti tolppaan, mutta tilannetta ei tarkistettu nauhalta.

Avausosuman toisinto nähtiin yhdeksän minuuttia myöhemmin. Tuto sai jäähyn vaihtovirheestä – ja 11 sekuntia myöhemmin kiekko oli Norjan takana Matias Lehtosen toimittamana.

Tuton kolmannen teki päätöserässä Eetu-Ville Arkiomaa – tällä kertaa tasakentällisin. Neljännen iski tyhjiin Aki Juusela ja viidennen yläpesään Timi Lahtinen.

– Vastus oli kova ja jouduimme kamppailemaan tosissaan. Oma peli on kuitenkin todella kovalla tasolla ja työmoraali paistaa läpi joka äijästä. Se on todella positiivinen merkki kauden tässä vaiheessa, Tuton päävalmentaja Miika Elomo sanoi.

Tuto oli kärkiketjujensa osalta perjantaina liikkeellä hieman erilaisella koostumuksella kuin kesän aiemmissa peleissään. Aki Keinänen oli sivussa, mutta vastaavasti Tuto oli saanut riveihinsä kovan luokan vahvistuksen, kun Timi Lahtinen suoritti paluun Kupittaalle lainasopimuksella TPS:sta.

– Keinänen huilasi tämän pelin. Meillä on niin kova kilpailu joukkueen sisällä, että voimme lepuuttaa senkin tason pelaajia ja ottaa silti tyylipuhtaan voiton, Elomo sanoi.

Lahtinen kiekkoili viime kaudella sekä Tutossa että Tepsissä, mutta perjantaina seurat sopivat 22-vuotiaan hyökkääjän pelaavan tämän kauden Tutossa. Laina kattaa sopimuksen mukaan koko kauden, mutta TPS:lla on oikeus purkaa laina maajoukkuetaukojen aikana tai loukkaantumisten vuoksi.

Viime kaudella Lahtinen paukutti Tutossa 22 Mestis-ottelussa kovat 21 tehopistettä (8+13).

– Lahtinen on todella mieluisa vahvistus, joka lisää kilpailua joukkueen sisällä. Pitkä tauko näkyi aluksi, mutta hän paransi koko ajan ottelun edetessä, Elomo sanoi.

Yli sata ottelua Liigassa pelannut Lahtinen pelasi perjantaina Tuton kakkosketjussa yhdessä Kurun ja Lehtosen kanssa. Ykkösketjussa Keinäsen paikan Arkiomaan ja Niklas Näpin vierellä otti Manu Honkanen.

Matkalla Cupin välieriin Tuto oli ennen perjantaita pudottanut jatkosta Järvenpään Haukat, Kiekko-Vantaan ja LeKin. Perjantain välierävastus oli Tutolle tuttu tältä kesältä, sillä joukkueet kohtasivat harjoituspeleissä kahdesti. Espoo United voitti ensimmäisen kohtaamisen maalein 3–2, mutta Tuto toisen 4–2.

Suomen Cupin loppuottelu pelataan ensi perjantaina. Vastaansa Tuto saa SaPKon.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: