nimeton

Tuto palasi jälleen Kupittaalle

17.1.2017 - 19:15 Tagit:, , , ,

Tuto palasi tiistaina vajaan viikon mittaisen tauon jälkeen taas Kupittaan kotihalliinsa, kun hallin sulanut jää oli saatu korjattua. Osa joukkueesta harjoitteli Kupittaan isolla jäällä jo aamulla, mutta ensimmäisen yhteisharjoituksen pelaajat vetivät iltapäivällä.

Kuntoon saatu jää varmisti lopullisesti sen, että Tuto pystyy pelaamaan Mestis-ottelunsa Kiekko-Vantaata vastaan kotihallissaan keskiviikkona.

– Nyt uskaltaa kai jo luvata, että huomenna täällä pelataan, Tuton päävalmentaja Miika Elomo nauroi.

– En muista vastaavaa jään sulamista edes pelaajaurani ajalta. Harvemmin nuo vehkeet pettävät. Siinä oli jäämiehillä iso homma, että saivat jään taas jäädytettyä. Suurkiitos heille urakoinnista.

Kotihallistaan paossa ollut Tuto harjoitteli vajaan viikon Varissuolla ja Kaarinassa.

– Näimme ruohonjuuritasoa ja se teki varmaan koko joukkueelle hyvää. Fasiliteetit olivat ihan hyvät, mutta tällaisen tapahtuman jälkeen osaa entistä enemmän arvostaa Kupittaan hienoja puitteita, Elomo mietti.

– Oli aikamoinen jumppa, että kaikille Kupittaan hallia käyttäville jääurheilijoille löytyi harjoitusvuorot muualta. Koko Turun alueen jääurheilu oli hetken sekaisin.

Elomon mukaan muualla harjoittelu ei sotkenut mitenkään keskiviikon otteluun valmistautumista.

– Ei, kyllä me olemme ihan yhtä valmiit peliin kuin normaalistikin, hän sanoi.

Tuton sairaslista on alkuvuonna ollut pitkä. Elomon mukaan tilanne on kuitenkin pikkuhiljaa helpottumassa.

– Saamme todennäköisesti joitakin avainpelaajia takaisin sairastuvalta. Aki Juusela on pelikunnossa ja mahdollisesti myös Kristian Tuohilampi pystyy pelaamaan jo keskiviikkona, Elomo sanoi.

– Viime ottelussa meillä oli kokoonpanossa yhdeksän pelaajaa, jotka pystyisivät ikiensä puolesta pelaamaan A-junnuissa. Se oli heille hieno palkinto siitä, että ovat pelanneet junioreissa hyvin. Kun rosterimme on täysi, siihen on aika vaikea juniorien tunkea.

Loukkaantumissumasta huolimatta Tuto on Mestiksessä mainiosti kakkosena. Elomo vaikuttaakin enemmän kuin tyytyväiseltä joukkueensa tekemiseen.

– Olen todella tyytyväinen. Joukkueen päivittäinen tekeminen on koko ajan ollut hyvällä tasolla, Elomo kehui.

– Mutta kyllä Keuruun pelin kolmas erä oli meille taas hyvä muistutus siitä, että emme me niin hyviä ole, että voisimme nostaa jalkaa kaasulta edes hetkeksi. Meillä ei ole varaa yhteenkään vapaamatkustajaan.

– Meillä on nyt reilut kymmenen peliä aikaa viilata homma sellaiselle tasolle, että olemme iskussa, kun pudotuspelit alkavat.

Tuto–Kiekko-Vantaa Kupittaan jäähallissa keskiviikkona klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: