2136 / Kuvaaja: Marttiina Sairanen / Päivämäärä: 11.10.2016 / Mitä kuvataan: Tuto johtaa Mestistä. Tilannetta ja ennakko ennen keskiviikon peliä. Kuvauskohteena ennen kaikkea valmentaja Miika Elomo. / Sijainti: Leaf Areenan kuntosali

Tuto painelee Mestiksen keulilla

11.10.2016 - 15:34 Tagit:, , , ,

Siitä on aikaa, kun turkulaiskiekossa on nähty tällainen tilanne. Tuto johtaa Mestistä ja sekä TPS:n edustusjoukkue että A-nuoret ovat omissa liigoissaan kärkisijoilla.

– Se on tärkeä asia turkulaiselle jääkiekolle, että kaikki menestyvät. Kaikki me siitä hyödymme, Tuton päävalmentaja Miika Elomo iloitsee.

Elomosta tuli Tuton päävalmentaja kesken viime kauden ja hän pisti heti tuulemaan. Erinomainen syksy, joka on tuonut Tutolle nyt viisi voittoa putkeen ja sarjan paalupaikan, on Elomon mukaan suoraa jatkoa viime keväästä.

– Joukkueella on hyvä jatkumo viime kaudesta. Muutin joukkueen puolustuspelaamista heti, kun tulin joukkueeseen, ja saimme omiin päästetyt maalimäärät laskemaan. Niiden, jotka olivat mukana jo viime kaudella, on ollut helppo rakentaa siitä, Elomo miettii.

– Uskon siihen, että oman pään pitäminen on valu, jonka pitää olla kunnossa. Vain niin voi olla tuottelias ja tehokas, että pystyy luottamaan oman pään pitämiseen. Se on se perusta, johon joukkueen pitää pystyä tukeutumaan heikompinakin iltoina.

– Fakta nimittäin on se, että heikkojakin päiviä aina tulee. Flow ei vain aina löydy 12 tunnin bussimatkan jälkeen. Ja silloin on oltava rakenne, mihin tukeutua.

Vaikka puolustus onkin Tuton valu, ei joukkue suinkaan pakittelemaan ole tyytynyt. Tuto on tehnyt kymmenessä pelissä yhteensä 31 maalia, neljänneksi eniten Mestiksessä, ja vain neljä osumaa vähemmän kuin ahkerin verkonheiluttaja, Jokipojat.

– Tärkeintä on tietysti se, että olemme pelanneet tuloksellisesti hyvin. Tärkeä lisäarvo itselleni on se, että olemme sen lisäksi pelanneet viihdyttävää, modernia jääkiekkoa, Elomo sanoo.

Yhtenä alkukauden menestyksen syynä Elomo pitää sitä, että pääsi ajamaan omia oppejaan sisään jo viime kaudella. Myös pelaajahankinnat onnistuivat hänen mukaansa nappiin.

– Tämä on suoraa jatkumoa viime kaudesta. Sen päälle vedimme treenin suhteen hyvän ja laadukkaan kesän, hän miettii.

– Olemme ajaneet sisään uusia turkulaisia nuoria ja teimme kesällä muutaman hyvän täsmähankinnan. Meillä oli päällä hyvä imu ja saimme porukkaan juuri ne pelaajat, joita haimmekin. 140 000 euron pelaajabudjetilla olemme tehneet mielestäni hyvää tulosta.

Elomo uskoo joukkueensa kehittyvän edelleen hyvää tahtia kauden edetessä.

– Ei tämän joukkueen koko potentiaali ole vielä ulkona. Nuorista tulee parempia kauden edetessä. He ovat siinä iässä, että kehittyvät koko ajan, Elomo sanoo.

– Nuoremme tekevät vielä virheitä, mutta se ei minua hetkauta; pääasia, että uskaltavat yrittää. Eivätkä virheet tunnu hetkauttavan joukkuettakaan. Pelaajat uskovat pelitapaamme ja tietävät, että homma ei kaadu yksittäisiin virheisiin.

Alkukauden onnistujista Elomo nostaa esiin konkari Aki Keinäsen ja nuoren Juho Virtasen.

– Keinänen pelaa – jos nyt ei elämänsä kautta – niin ainakin todellista huippukautta. Virtanen puolestaan on ennakkoluulottomasti ottanut paikkansa yhtenä joukkueen luottopelaajista, Elomo kehuu.

Tuto–Kiekko-Vantaa Kupittaan jäähallissa keskiviikkona klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MARTTIINA SAIRANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: