tuto-kuvituskuva

Tuto nousi nuorten SM-liigaan

2.4.2017 - 19:08 Tagit:, , , , , , ,

Tuto:n A-nuoret voittivat sunnuntaina nuorten Mestiksen mestaruuden ja nousivat ensi kaudeksi nuorten SM-liigaan. Loppuottelusarjassa Tuto kaatoi Jokipojat otteluvoitoin 2–0.

– Meillä oli loppuotteluihin vain yksi teema: ”ajetaan moottoritietä väärää kaistaa niin lujaa kuin päästään ja katsotaan, mihin se riittää”. No, se riitti nyt mestaruuteen ja liiganousuun, Tuton A-nuorten päävalmentaja Elmo Aittola nauroi.

– On tämä aikamoinen soturilauma. Joukkue oli käsittämättömän sitoutunut, eikä tällä kertaa halunnut jättää mitään jossiteltavaa. Paljon sitoutumisesta kertoo Toni Mahkonen, joka palasi vakavan sairauden jälkeen suoraan finaaleihin puolen vuoden tauon jälkeen.

– Pelaajien lisäksi koko taustaryhmä sitoutui tähän täysillä ja painoi töitä suurella sydämellä. Ei voi kuin hattua nostaa koko porukalle.

Tuto palaa pitkän tauon jälkeen nuorten SM-liigaan, missä ensi kaudella pelaa kaksi turkulaista joukkuetta: Tuto ja TPS.

– Moni kysyy, mahtuuko liigaan kaksi turkulaisjoukkuetta, mutta itse näen siinä vain mahdollisuuksia. Se on hyvä asia koko turkulaiselle jääkiekolle; pelaajille, valmentajille ja tuomareille, Aittola mietti.

Tuto kaatoi loppuottelusarjassa Jokipojat ensin lauantaina Joensuussa maalein 2–0 ja sunnuntaina Kupittaalla maalein 3–2. Kristian Tikka teki sunnuntaina kaksi osumaa ja Valtteri Virtanen yhden. Lauantaina maalinteossa onnistuivat Henry Seipell ja Oliver Impilä.

– Lauantaina hallitsimme peliä alusta loppuun, emmekä antaneet vastustajalla maalipaikkoja, Aittola kertoi.

– Kotona tuhannen katsojan edessä ensimmäinen erä oli meidän pelimme, mutta toisessa erässä kaveri sai hyvän vaiheen päälle. Saimme kuitenkin kolmannessa erässä 3–1 -maalin sopivassa vaiheessa ja otimme taisteluvoiton. Finaalisarjan katkaiseminen kotona on aina kova juttu, ja me onnistuimme nyt siinä.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: