tuto-kuvituskuva2

Tuto nollasi Peliitat

15.12.2017 - 21:38 Tagit:,

Tuto-Peliitat 5-0

Mestiksen hännille jämähtänyt Peliitat tarjosi Tutolle kunnon vastuksen kahden erän ajan. Toisella erätauolla näytti vielä siltä, että pisteistä taistellaan loppuun asti, mutta päätöserässä Tuto iski isomman vaihteen silmään.

Turkulaisjoukkueen rutiinitaso oli sen verran korkeammalla tasolla, että Peliität jäi lopulta vaille mahdollisuuksia.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo totesi, ettei voittajasta ollut tällä kertaa epäselvyyttä.

– Kyllä se meidän hallintaa oli alusta loppuun. Maltoimme pelata puolustuksen kautta ja riittävän yksinkertaisesti ja saimme lopulta riittävät maalit, Elomo kommentoi.

Tuton hallinnasta huolimatta myös vierailla oli omat paikkansa. Erityisesti toisessa erässä Peliitat sai luotua hyviä tilanteita Tuton päätyyn. Julius Pohjanoksan erinomaiset torjunnat pitivät kuitenkin Tuton maalin puhtaana loppuun asti.

Nollapeliin vaadittiin tällä kertaa 19 torjuntaa.

Toisessa päässä maaleja nähtiin enemmän, mutta avausosumaa saatiin odotella toiseen erään.

Antti Helannon laukaus pysähtyi vielä Peliitta-puolustukseen, mutta Kalle Valtolan tarkka laukaus irtokiekosta napsahti ohi vieraiden Niclas Westerholmin.

Sama mies oli asialla erän puolivälissä, kun Tuto pääsi pelaamaan ylivoimaa. Niclas Luceniuksen hyvä syöttö neliön läpi tavoitti Valtolan, joka sai tällätä kiekon tulisesti verkon perälle.

Päätöserässä Tuto meni menojaan. Aki Keinäsen ylivoimaosuma vei Tuton jo kolmen maalin johtoon, ja vain hetkeä myöhemmin Aki Kangasmäki niittasi ranteella tilanteeksi jo 4–0.

Ottelun helpottavin osuma syntyi Peliittojen pelatessa ylivoimaa, mutta kavennusosuman sijaan maalin iski jälleen kotijoukkue.

Koko alkukauden ilman maalia tuskaillut Juho Virtanen karkasi alivoimalla läpiajoon ja ujutti melkoisen apinan selästään.

Myös Kangasmäen osuma oli miehelle kauden ensimmäinen Tuto-paidassa.

– Molemmat miehet ansaitsivat kyllä maalinsa. Kangasmäkikin kun on meillä pelannut, niin paikkoja on ollut mutta ei ole mennyt sisään. Niitä kahta maalia joukkue juhli selvästi eniten, Elomo totesi.

Tuton ottelut jatkuvat heti lauantaina Lempäälässä, jossa sarjan kärkipään joukkue LeKi isännöi turkulaisia.

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: