leksa

“Tuto, neljäs maali”

8.1.2018 - 8:57

“TuTo, neljäs maali”

Huomaatko mitä seuraavassa on poikkeuksellista: ”Ajassa 22:19 TuTo neljäs maali, 66, Kalle Valtola” Miten se olisi mennyt perinteisesti? Ehkä tiedät tai muistat oikein? ” Ajassa 22:19, TuTo 4 – 0” jne.

Mitä kaikkea tämän taustalla onkaan? Komea ääni ja vielä komeampi ja hieno mies, Tom Rajalin haluaa kunnioittaa samettiäänistä edeltäjäänsä Aulis Virtasta. Tuo legendaarinen radioselostaja ja kuuluttaja sanoi aina kun vierasjoukkue teki maalin esim. näin: ”Tappara, toinen maali”. Ja vastaavasti esim. ”TPS 3 – 2” tai eilen ”TuTo 6 – 0”.

Miksi hän Loppiaisena sanoi TuTo 4 – 0”? Ehkä hän halusi koetella katsojien tarkkaavaisuutta. Kenpä tietäis sen. Ehkä hän halusi, että ne jotka tuntevat tuon kuulutustavan historian kertovat siitä nuoremmille. Siitä olen kuitenkin varma ettei Tom Rajalin koskaan loukkaisi Aulis Virtasta, tuota miestä joka keväällä 1999 sai mieluisan tehtävän vanhalla Kupittaan jäästadionilla. Hän kehotti yleisöä tiivistämään loppuunmyydyssä katsomossa.

Vanhempi väki muistaa ja on tietenkin kertonut nuoremmille, että silloin TuToa vastassa SM-liigan karsinnoissa oli Juhani Tammisen luotsaama Oulun Kärpät, joka oli voittanut runkosarjan näytöstyyliin. TuTo puolestaan pääsi maalieron turvin karsintoihin. – Runkosarjan sijoitus saattaa näillä näkymin tälläkin kaudella päättyä maalieron ansiosta TuTon eduksi, maaliero tällä hetkellä + 37 ja sarjajohtajalla KeuPalla +23.

Nuo viime vuosituhannen viimeiset karsinnat päättyivät lopulta Pelicansien nousuun, mutta sitä ennen TuTo pudotti ns. Raksilan ihmeessä Kärpät muistaakseni noin sata minuuttia kestäneen ottelun Mika Karapuun jatkoaikamaalilla.

Aurinkokuninkaasta, tuosta toisesta eri tavalla komeasta ja fiksusta miehestä vielä. Muistaakseni hän on tilastoista laskenut ja minullekin kertonut, että ansaitsemalla kaksi pistettä ottelua kohti voittaa runkosarjan ja 1,8 maalilla saa play offseihin kotiedun. TuTo on tällä hetkellä saanut pisteitä 1,57 ottelua kohden ja on maalieron ansiosta viidentenä, joten ei saisi kotietua.

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: