tuto

Tuto murskavoitolla uuteen vuoteen

4.1.2017 - 22:08 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Vuoden ensimmäinen Mestis-ottelu Kupittaalla tarjosi todelliset maalikarkelot, kun Tuto höykytti JYP-Akatemiaa maalein 9–3. Peli oli taputeltu jo ennen ottelun puolta väliä.

Uusi vuosi ei olisi voinut alkaa Tuton kannalta juurikaan paremmin. JYP-Akatemiasta ei ollut turkulaisille käytännössä lainkaan vastusta, vaan Tuto nappasi kamppailusta tyylipuhtaan rökälevoiton.

Turkulaiset olivat kuskin penkillä läpi ottelun, ja vierasjoukkue sai oman pelinsä pyörimään vain satunnaisesti.
Erityisesti TPS-laina Elias Karvosen johtama kolmosketju oli pirteällä pelipäällä, ja vieraiden puolustus oli jatkuvasti potkun erittäin liukkaasti liikkuvaa trioa perässä.

Maalinteossa Tuto onnistui ensimmäinen kaksikymppisen aikana vain kahdesti, vaikka paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan. Kalle Valtola nosti avausmaalin kunniaksi kädet kohti kattoa iskettyään kiekon siniviivalta ranteella ohi Jose Kangaskorten.

Hetkeä myöhemmin ensimmäistä sarjapeliään Tutossa pelannut Karvonen iski Tuton kahden maalin johtoon tarkalla laukauksella.

– Tosi hauskaa oli pelata, kun pääsi pelaamaan ali- ja ylivoimaakin. Vähän olin vielä itse ulkona pelistä, mutta ketjun kanssa meni ihan hyvin, Mikko Laineen ja Aleksi Rutasen kanssa pelannut Karvonen totesi ottelun jälkeen.

Alkukaudesta Liigassa väläytellyt Karvonen tuli Tutoon hakemaan oman pelituntumaansa kuntoon. Startti oli erinomainen, sillä mies nakutti ottelussa komeat tehot 1+3.

– Nyt kaivetaan se oma peli ja itseluottamus takaisin esiin. Tarkoitus on pelata hyvä loppukausi, mutta en vielä tiedä missä. Molemmissa joukkueissa on hyvä pelata, kun peli sujuu, Karvonen kommentoi turkulaisseurojen vahvaa alkukautta.

Toisessa erässä turkulaisten ketsuppipullo aukesi kunnolla, ja vastustajan verkko heilui neljästi. Aki Juuselan maali meni ohi lähes kaikilta muilta paitsi maalintekijältä itseltään. Videotarkastus osoitti, että millintarkka rannelaukaus yläkulmaan käväisi maaliviivan paremmalla puolella.

Muista maaleista vastasivat Aki Keinänen, Tomi Wilenius sekä Kristian Tuohilampi.

Myös vieraat saivat otetta pelistä, mutta ottelu oli käytännössä jo ratkennut.

Toimitsijakiellossa ollutta Miika Elomoa tuurannut Marko Kiprusoff jakoi kiitosta pelaajilleen erinomaisesta vuodenavauksesta.

– Ensimmäisessä erässä joukkue oli tosi hyvin valmistautunut ja latautunut. Kun numerot repeää, niin tulee helposti henkinen löysääminen. Homma oli kuitenkin koko ajan hallinnassa, Kiprusoff totesi tyytyväisenä.

Päätöserässä Tuto kaunisteli vielä maalisarakettaan Mikko Laineen, Juho Virtasen ja Martin Bergerin osumilla. Vieraiden maaleista vastasivat kahden osuman Riku Pitkänen sekä Joel Sund.

HENRI SALORANTA
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: