tuto-kuvituskuva2

Tuto mursi kymmenen vuoden välieräkirouksen

3.4.2018 - 21:51 Tagit:,

SaPKo-Tuto 1-3

Tuto selvitti tiensä Mestiksen finaaleihin, kun se kaatoi välierien seitsemännessä ottelussa hallitsevan mestarin SaPKon maalein 1–3

Joukkue osoitti vahvuutensa voittamalla savonlinnalaiset vieraskaukalossa kahdesti peräkkäin. Turkulaisten henkisen kantin kovuutta osoitti myös se, että seitsemäs ottelu oli yksi pudotuspelien ehjimmistä suorituksista. Näin asian näki myös Tuton päävalmentaja Miika Elomo.

– Tämä oli ehdottomasti kypsin esitys näissä pudotuspeleissä. Peli oli meillä hanskassa koko ajan, vaikka SaPKo menikin johtoon. Uskon silti, että pystymme vielä parantamaan, Elomo arvioi.

Seiskapelin avainsana oli joukkue, mutta turkulaisten ehdoton sankari oli 35 kertaa ottelussa torjunut Julius Pohjanoksa, joka on äitynyt välierissä todelliseen hurmostilaan.

Turkulaisvahti joutui antautumaan ottelussa vain kerran, kun Matias Lainion tarkka laukaus livahti Tuton verkkoon heti ottelun alussa. Lainion kuti oli hyvä, mutta vetopaikka tuli varsin onnekkaasti, kun kiekko pomppi SaPKo-hyökkääjälle ketjukaveri Teemu Lämsän varusteista.

Tämän jälkeen Pohjanoksa iski luukut kiinni ja tarjosi joukkueelleen voiton avaimet suoraan käteen.

Toisen erän lopussa Niklas Näppi tykitti Tuton tasoihin, ja vain muutama sekunti ennen erätaukoa Timi Lahtinen iski todellisen pukukoppimaalin. Se jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi.

Puolustajien piste-ennätyksen runkosarjassa rikkonut Kalle Valtola ratkaisi ottelun lopullisesti laukomalla Tuton kolmannen osuman miinuskulmasta SaPKo-vahti Roope Urpolahden selän kautta.

Finaalipaikka on Tutolle ensimmäinen sitten mestaruuskevään 2008. Tuolloin Tuto hallitsi Mestistä suvereenisti läpi kauden, mutta nyt alkavaan sarjaan turkulaisjoukkue lähtee altavastaajana.

Runkosarjan voittanut KeuPa HT naulasi oman välieräsarjansa puhtaasti neljässä ottelussa ja on saanut keskittyä rauhassa finaaleihin Tuton uurastaessa SaPKoa vastaan.

Miika Elomo totesi välittömästi, ettei ole miettinyt jatkoa vielä sekuntiakaan.

– Yhtään ajatusta en ole uhrannut finaaleihin, jos olen ihan rehellinen. Tietenkin siellä on kova joukkue vastassa, mutta perehdytään siihen, kun päästään Turkuun. Nyt puhalletaan tämä voitto ensin ulos, Elomo totesi.

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: