Joonas Toivanen 01

Tuto löylytti Mestis-tulokkaan

24.8.2016 - 21:42 Tagit:, , , , , , , , , , , ,

Tuto – Espoo United 5–1

Tuton harjoituskauden ensimmäinen kotiottelu päättyi komeaan 5–1-voittoon Espoo Unitedista. Päävalmentaja Miika Elomo oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä.

Kupittaalla pelattiin keskiviikkona harjoituspeliksi erittäin laadukas jääkiekko-ottelu, jossa kotijoukkue Tuto oli selvästi potkun edellä vastustajaansa.

Liigakonkari Kim Hirschovitsin johdolla pelannut Espoo United pisti kampoihin sen minkä pystyi, mutta erityisesti turkulaisten ylivoima oli Mestiksen tulokkaille liikaa.

Voitto oli Tuton päävalmentaja Miika Elomon mukaan sivuseikka. Sen sijaan tapa, jolla voitto tuli, oli Elomon mielestä erittäin hieno.

– Hyvä peli meiltä. Joukkueessa oli hyvää tekemistä, ja nuoret pelasivat todella ennakkoluulottomasti. Ne, jotka eivät pelanneet tänään, näkivät, että kilpailu kentällä on kovaa, Elomo kehui.

Tuto pelasi koko ottelun kolmella ketjulla, kuten on tarkoitus pelata lähes kaikki harjoitusottelut. Elomo uskoo, että materiaalista löytyy laajuutta sekä terävää kärkeä, vaikka Tuto menetti tärkeitä avainpelaajia viime kauden päätteeksi.

– Ensi vuonnakin tulee taas lähtemään miehiä Liigaan tai ulkomaille, se on yksi tämän sarjan tehtävistä. Olemme kuitenkin saaneet hyvin paikattua poislähteneitä, Elomo muistutti.

Yksi Tuton tulevan kauden syömähampaista on SaPKosta saapunut kaksikko Joonas Toivanen ja Tomi Wilenius, joilta Elomo odottaa erittäin paljon.

– Wilenius ja Toivanen ovat ehdottomasti tämän sarjan eliittiä. Meillä on hyvä tilanne, kun osa kärkipelaajista vielä parantelee vammojaan, Elomo sanoi viitaten Tuukka Pulliaiseen, Aki Keinäseen ja TPS-laina Timi Lahtiseen.

SaPKo-kaksikko esitteli upeaa yhteispeliään heti ensimmäisessä kotiottelussa, kun Toivanen tykitti Wileniuksen loistavista poikittaissyötöistä kaksi komeaa ylivoimamaalia.

Viime kaudella Mestiksessä kymmenen häkkiä iskenyt Toivanen myönsi pelin jälkeen, että onnistumiset lisäävät itseluottamusta, mutta muuta iloa niistä ei tässä vaiheessa ole.

– Kiva homma, että tuli onnistumisia, mutta harjoituspelin pisteet on pelkkää bonusta, Toivanen totesi viileästi.
Viime kaudella SaPKon kapteenina toiminut Toivanen tietää, että häneltä odotetaan Turussa tulosta. Suurimmat paineet tulevat kuitenkin mieheltä itseltään.

– Näen sen niin, että kun teen päivittäin hommia hyvin, ja perustaso on tarpeeksi hyvä, niin onnistumisia tulee. Tärkeintä on, että ohipelejä tulisi mahdollisimman vähän, Toivanen sanoo.

Tuton maaleista vastasivat Toivasen lisäksi Nico Vuorijärvi, Aki Juusela sekä Hannu Kuru.

Henri Saloranta

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: