Hersyvää Jorinaa

Tuto leikitteli LeKi:n nurin

5.1.2014 - 8:55 Tagit:, , , , , , , , , , , ,

Tuto–LeKi 4–1

Pelit eivät ole toistensa veljiä.

Mitään muuta ei kai voi päätellä siitä, että Tuto hävisi viikko sitten LeKi:lle Tampereella, mutta voitti lauantaina lempääläläiset leikittelevän kevyesti Kupittaalla.

– Meiltä oli viimeksi varmaan suurin lataus mennyt edelliseen Sport-peliin. Puhti oli silloin täysin pois. Missään nimessä emme ainakaan lähteneet otteluun takki auki, Tuton kultakypärä Anrei Hakulinen mietti.

– Tänään sen sijaan olimme liikkeellä todella hyvällä jalalla. Varmaan asiaan vaikutti sekin, että LeKi pelasi edellisenä iltana, kun me olimme saaneet levätä koko viikon.

Mailoja on

Jalka liikkui kevyesti

Tuton jalka oli todellakin höyhenenkevyt Kupittaan lauantai-illassa.

Turkulaisten vauhtikone painoi heittäen ohi lempääläläisistä kerta toisensa perään. Ja kun Tuto pääsi LeKi:n alueelle, sai se rakennella siellä hyökkäyksiään mielin määrin.

Atte Sillanpää teki Tuton avausosuman suoralla laukauksella, mutta muut kolme osumaansa Tuto löi sisään maalin edestä.

– Olemme satsanneet paljon maalin tekemiseen ja tulemme jatkamaan samalla lailla. Nyt paikat rupesivat aukeamaan kunnolla, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen sanoi.

2-0 maali on syypää hymyyn

Antti Virtanen pääsi tekemään avauserän toisen Tuto-osuman maalin edestä tyhjään häkkiin. LeKi:kin onnistui avauserässä kerran, kun Nestori Lähteen laukaus pomppi onnekkaasti Kimmo Meriläisen jalkojen välistä maaliin.

Toisessa erässä Tuto jatkoi kuitenkin häiriintymättä näytöstään. Ville-Vesa Vainiola iski heti erän alussa maalin edestä. Ja aivan erän lopussa Hakulinen siirsi kiekon ylivoimalla Antti Pusalle, joka pääsi jälleen laittamaan kiekon maalin edestä tyhjiin.

– Kolmannessa erässä kroppaan tuli sitten vähän mukavuuden tunnetta ja passivoiduimme. Onneksi Meriläinen hoiti maalilla hommansa suvereenisti, Lehkonen sanoi.

Loistava torjunta Meriläiseltä

Vuosi vaihtui, vauhti palasi

Tutolla oli lauantaina paikkoja huomattavasti useampaankin kuin neljään osumaan.

Muistakaa venytykset

Koko joukkue liikkui kevyesti, mutta hurjimmassa kiidossa oli Hakulinen, joka käytti nopeuttaan hyväkseen rakentamalla läpi ottelun kasapäin paikkoja sekä itselleen että kavereille.

– Vuosi vaihtui, Tuukka (Pulliainen) tuli takaisin ja jalkoihin tuli heti vauhtia, Hakulinen nauroi.

– Vielä, kun saisimme Akin (Keinänen) takaisin ketjuun tekemään maaleja. Pusalle on pakko antaa pieni miinus siitä, ettei onnistunut kuin kerran, vaikka tarjoilin hänelle monta hienoa tekopaikkaa, Hakulinen kiusoitteli kuuloetäisyydellä ollutta Pusaa.

Pulliaisen lisäksi Tuto sai lauantaina sairastuvalta takaisin tositoimiin toisen tärkeän pelaajan, puolustaja Ryan Ruikan.

Turun Sanomat
JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JANE SILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: