tuto

Tuto kypsyi voittajaksi kolmannella yrittämällä

17.9.2016 - 20:21 Tagit:, , , , , , , , ,

Tuto-RoKi 5-2 (0-0, 3-1, 2-1)

Mestis-kauden kahdella tappiolla aloittanut Tuto nappasi kauden ensimmäiset pisteensä, kun RoKi vieraili Kupittaalla. Tuto esiintyi kotiyleisön edessä miehekkäästi ja otti ansaitut kolme pistettä.

– Vapauttava voitto. Ensimmäinen voitto olisi voinut tulla jo aikaisemminkin, mutta hyvä, että tuli tänään, kommentoi Tuton päävalmentaja Miika Elomo ottelun jälkeen.

Tuto oli ottelun alusta lähtien aktiivinen ja karvasi aktiivisesti RoKin puolustajia. Vaikka ensimmäinen erä olikin maaliton, vierasjoukkueella oli ajoittain isoja vaikeuksia päästä kontrolloidusti omasta päästä pois.

– Ei saatu kiekollisesti oikein mitään aikaan. Tämä ensimmäinen viikko ja kolme peliä oli hyvä testi meille siitä, miten jaksetaan. Ihan ei jaksettu. Jaksettiin kyllä luistella, mutta mentaalipuolella loppui vähän energia kesken. Kotijoukkue tuli hyväjalkaisena päälle, eikä päästy alta pois kiekon kanssa, harmitteli RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen kauden ensimmäisen tappion jälkeen.

Sekä Espoo Unitedia että LeKiä vastaan Tuto johti peliä kahden erän jälkeen, mutta hukkasi pisteet kolmannessa erässä. Lauantaina Tuto onnistui säilyttämään toisessa erässä hankkimansa johdon, vaikka eivät rovaniemeläisetkään helposti antautuneet. Tuto puolusti johtoaan johtoasemassa kypsästi.

– Tiivistin lopussa kolmeen ketjuun. Tämä viikko oli hyvä muistutus joukkueelle, että tässä sarjassa ei ole varaa ohi-peleihin, mietti Elomo.

Hyökkäyspäässä Tutolta löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla. Kaikki Tuton viisi maalia merkittiin eri miehelle. Maalintekijätilastoon nimensä saivat Timi Lahtinen, Hannu Kuru, Samu Suominen, Mikko Laine ja Tomi Wilenius.

Kauden avausottelussa Espoo Unitedia vastaan kaksi maalia iskenyt Aki Keinänen saattoi seurata peliä rauhallisena katsomon puolella. 200 Mestis-maalin kunniaksi ennen ottelua kukitettu Keinänen kärsii alaraajavammasta, mutta mies on palaamassa kaukaloon lähiaikoina.

Tuton puolustuksessa Tarmo Reunanen pelasi jälleen vahvan pelin. Vaikka miehen nimi ei tilastoihin lauantaina päätynytkään, 18-vuotias tulevaisuudenlupaus pursusi pelihaluja. Jatkuvasti kiekkoa halunnut Reunanen on pelaaja, josta on Tutolle taatusti kuluvalla kaudella vielä paljon iloa.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ensimmäiseen viikkoon. Pelillisesti ensimmäinen peli Espoota vastaan oli meiltä paras tällä viikolla, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, summasi Elomo ensimmäisen kolmen pelin annin.

Tuto saa revanssimahdollisuuden Espoo Unitedista ensi perjantaina vieraskaukalossa. Tuton seuraava kotipeli on ensi lauantaina, jolloin SaPKo vierailee Kupittaalla.

Ilkka Lappi
Kuva: Lennart Holmberg

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: