KOKKOLAAN Kuvassa Hermaksen Markus KOrliakoski, Tuton Matias Lehtonen ja Maalivahti Julius Pohjanoksa ... 6587 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 11.10.2017 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksessä Tuto–Hermes klo 18.30. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tuto kuritti sarjajumboa

11.10.2017 - 21:56 Tagit:,

Tuto-Hermes 7-0

Kokkolan Hermeksestä ei ollut Tutolle vastusta keskiviikon Mestis-kierroksella. Tuto otti kauden toisen kotivoittonsa iskemällä taululle tylyt 7–0-lukemat.

Ottelun avauserä oli vielä tasaista vääntöä, jossa paikkoja syntyi molempiin päihin. Ensimmäisellä erätauolla Tuton pukukopissa tapahtui kuitenkin jotain, sillä kaukalossa nähtiin toisen erän alusta lähtien vain yksi joukkue.

Kaksi maalia ottelussa iskenyt Tuto-hyökkääjä Tomi Wilenius kertoi, että toisessa erässä nähtiin vapautunut Tuto.

– Sovimme, että lisäämme vauhtia ja parannamme kamppailupelaamista. Siitä lähti positiivinen oravanpyörä pyörimään, eikä meille ollut sen jälkeen pysäyttäjää, Wilenius kuvaili.

Alkukausi ei ollut Tutolta paras mahdollinen, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat olleet Wileniuksen mukaan jo selvästi parempaa.

–Viime pelissä saimme sen helpottavan voiton, ja se näkyi nyt kentällä. Homma toimi niin kuin sen piti.

Wilenius iski ottelun avausosuman maalin edestä, ja illan toinen syntyi tarkalla laukauksella siirretyn rangaistuksen aikana.

Turkulaislaituri iloitsi maaleistaan, mutta mieltä lämmitti myös kämppäkaveri Niklas Näpin onnistuminen päätöserässä.

Näppi on kolistellut kuluvalla kaudella ahkerasti tolppia, mutta verkkoon asti ei kiekko vielä ollut päätynyt.

– Luojan kiitos, että osui tällekin miehelle tällä kertaa. Mahtavaa oli myös, että Näppi (Niklas) sai kiekon verkkoon. Mietin jo, että sillä on kuin meikäläisen viime kauden kirous, kun alkukaudella tuli paljon tolppia, Wilenius naureskeli.

Tuto oli ottelussa selvästi parempi joukkue, mutta näkyvimmillään ero oli erikoistilannepelaamisessa. Tuton alivoima oli erittäin hyvää, ja ylivoimakin osui tällä kertaa kohdilleen.

Neljästä ylivoimamaalista ehdottomasti upein oli Aki Keinäsen onetimer-osuma, johon Niclas Lucenius tarjoili upean poikittaissyötön.

Tutossa kuukauden mittaisella sopimuksella pelaava Lucenius on pelaamissaan parissa ottelussa vakuuttanut päävalmentaja Miika Elomon täysin.

– Kaveri on ollut puoli vuotta pelaamatta ja on jo nyt tuolla tasolla. Hän tuli vieläpä ilmaiseksi auttamaan kasvattajaseuraansa. Jostain pitää nyt taikoa eurot, että saadaan mies pidettyä täällä loppukausi, Elomo totesi.

Kokonaisuudessaan Tuton peli on menossa Elomon mukaan oikeaan suuntaan.

– Perusasiat ovat paljon paremmalla tasolla kuin runkosarjan alussa. Palaset alkavat pikkuhiljaa loksahdella paikalleen, ja meillä on vielä kovia pelimiehiä loukkaantuneina.

–Tämä oli meiltä hyvä esitys, mutta matka jatkuu, Paljon on vielä parannettavaa, Elomo lisäsi totuttuun tyyliinsä.

HENRI SALORANTA
Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: