aki-keinanen

Tuto kuritti Peli-Karhuja

21.10.2016 - 21:23 Tagit:, , , , , , , ,

Mestiksen perinteikkäimpiin seuroihin kuuluva Tuto teki perjantaina historiallisen ensivierailunsa sarjatulokkaan Iisalmen Peli-Karhujen vieraaksi. Turkulaisjoukkue ei isännille armoa antanut, vaan käänsi alun tappion lopulta 1-6 (1-1,0-1,0-4) –vierasvoitoksi.

Peli-Karhut sai jälleen kerran erinomaisen alun otteluun, kun Janne Katosalmi yllätti hieman helpohkosti turkulaisvahti Karolus Kaarlehdon ajassa 3.53. Kotijoukkueella oli omat mahdollisuutensa lisämaaleihin ylivoimalla, mutta verkkoon asti kiekkoa ei saatu.

Avauserän jälkimmäisellä puolikkaalla Tuto pääsi paremmin peliin mukaan. Lisävaikeuksia iisalmelaisjoukkueelle tuli kapteeni Otto Huttusen loukattua kätensä ja jouduttuaan jättämään jään. Aki Juusela nostikin pian tämän jälkeen turkulaisjoukkueen tasanumeroihin 1-1.

Toisessa erässä ylitettiin yksi merkittävä Mestis-rajapyykki, kun Kuopiolaisen KalPan kasvatti Aki Keinänen syötti turkulaisten Anssi Virkin laukoman ylivoimaosuman. Keinäselle tehopiste oli 400. Mestiksessä.

– Ei kesken kauden mietitä noita pistemääriä. Tärkeintä, että voitetaan pelejä ja ynnätään sitten tehopisteitä kauden jälkeen, mietiskeli Keinänen.

Kokenut Mestis-pelaaja on vieraillut Iisalmen jäähallissa edellisen kerran parisenkymmentä vuotta sitten.

– Tänne oli hienoa tulla pelaamaan. Pieni kaukalo ja hyvä tunnelma. Täällä on sopivasti sellainen kylähullumeininki, naurahti Keinänen.

Kun Keinänen sai toisessa erässä pisteputken auki, niin kolmannen erän alkajaisiksi hän syötti myös Tomi Wileniuksen 1-3 –ylivoimaosuman ja iski itse Tuton viidennen maalin. Välissä Timi Lahtinen teki turkulaisten neljännen osuman. Lopussa Tuton maalilukemia komisti vielä Mikko Laine.

Ottelua oli seuraamassa lähes 900 katsojaa.

Kimmo Turpeinen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: