TuTo-Kiekko Vantaa Nettikoko

Tuto kohenteli asemiaan Mestiksessä

14.10.2015 - 21:56 Tagit:, , , , , , , ,

Tuto–Kiekko-Vantaa 5–2

Tuto hallitsi keskiviikoista mestispeliään Kiekko-Vantaata vastaan alusta alkaen, mutta löysi tehonsa vasta toisessa erässä. Vauhtiin päästyään Tuto voitti sarjataulukossa toisena olleen vastustajansa selvästi 5–2.

– Tyytyväinen olen. Tämä oli ihan jatkumoa sille, mitä olemme viime aikoina tehneet, vaikka tulos onkin välillä ollut laihanlainen. Nyt pelasimme kaksi erää tosi hyvää jääkiekkoa, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen sanoi.

Kolme lisäpistettä nosti Tuton sarjataulukossa kahdeksannelta sijalta viidenneksi.

Keskiviikon ottelun avauserässä pelattiin kuluneen sanonnan mukaisesti yhtä maalia. Tuto painoi ottelun ensisekunneista lähtien päälle kuin herhiläinen ja peli pyöri lähes yksinomaan Kiekko-Vantaan maalilla.

Tuto rakensi paikan toisensa jälkeen – vain epäonnistuakseen viimeistelyssä tai huomatakseen Vantaan maalivahti Lassi Yrjölän olleen taas kerran nopeampi.

Ja kuten näissä tilanteissa niin usein käy: kun toinen ei onnistu, toinen iskee. Kiekko-Vantaa pääsi erän puolivälin jälkeen ylivoimalle ja Jere Laine tykitti hirmuisen kudin Petteri Similän selän taakse.

Vantaan tekemän avausmaalin jälkeen Tuto-prässi jatkui ilman tulosta. Tuton maalilla Similä joutui ensimmäisessä erässä torjuntatöihin vain viisi kertaa, kun niitä Yrjölälle kirjattiin 16.

– Yrjölä oli ainoa pelaajamme, joka oli tänään valmis pelaamaan. Hän piti meitä pystyssä ja ilman häntä lukemat olisivat olleet paljon rumemmat, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä pohti.

Toisessa erässä sama tahti jatkui. Tuto paiski töitä – ilman tehoja.

Mutta kun poikien näpertely ei johtanut toivottuun tulokseen, estradille astui Aki Keinänen. 31-vuotias Tuto-kapteeni nousi kiekon kanssa väkisin maalille ja nosti sen kylmän viileästi etukulmasta sisään.

Ja kun pappa näytti mallia, onnistuivat lopulta pojatkin.

Klap-klap sanoivat Jasper Lindstenin ja Topi Taavitsaisen lavat toisen erän puolivälissä ja Hannu Kurulla oli namutarjoilun jälkeen helppo työ pistää kiekko tyhjään pussiin.

Kahden erän jälkeen Yrjölä oli ehtinyt kiekon tielle jo 36 kertaa, kun Similällä oli torjuntoja 13.

Tuto sai kuitenkin heti päätöserän alussa saavillisen kylmää vettä päähänsä, kun Jere Laine löi pelin tasoihin jo 17 sekunnin jälkeen välittämättä pätkääkään siitä, kumpi joukkue peliä oli suvereenisti hallinnut.

– Kuten meille usein on näissä tilanteissa käynyt, peli lässähti vähän seuraavaksi kympiksi, kun Vantaa tuli yllättäen tasoihin. Onneksi saimme pelistä uudelleen kiinni viimeisen kympin aikana, Lehtonen sanoi.

Tutolle tarjottiin paikkaa uudelleen johtoon siirtymiseen, kun se pääsi pariksi minuutiksi kahden miehen ylivoimalle. Loppujen lopuksi Tuto käyttikin paikkansa, kun Iikka Kangasniemen tekemä maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen.

Tuton neljännen iski etukulmaan läpiajon päätteeksi Anton Ollikainen ja viidennen tyhjään maaliin Kuru illan toisella osumallaan.

– Ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä siitä, kumpi oli tänään parempi joukkue, Mälkiä tunnusti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: