tuto-kuvituskuva2

Tuto kaatui kyseenalaiseen jäähytuomioon

25.11.2017 - 20:58 Tagit:,

Tuto hävisi niukasti lukemin 2-1 pohjoisen kiertueen toisen pelinsä Rovaniemen Kiekon vieraana Lappi Areenalla lauantaina. Perjantaina Tuto kaatoi Iisalmessa Peli-Karhut. RoKi on kovassa iskussa, ja sarjavitonen on kuntopuntarin ykkönen. Turkulaiset ovat taulukossa kuudentena.

Ottelu oli todella tasainen vääntö, joka ratkesi lopulta tunteita kuumentaneeseen tuomariratkaisuun. Ajassa 51.25 ja tilanteessa 1-1 Tuton Mikke Levo sai keihästämisestä 5+20 minuutin rangaistuksen.

– Se ei ollut missään nimessä keihästäminen, vaan Levo yritti kiskoa mailaansa vapaaksi, Tuton päävalmentaja Miika Elomo kertoi hieman kiihtyneenä.

– Käsittämätön tuomio 1-1 tilanteessa. Siihen me hävittiin.

Elomolla oli sanojensa tueksi kättä pitempääkin.

– Otteluvalvoja myönsi, että se oli tuomareilta virhe. Siitä ei hänen mukaansa olisi kuulunut rangaistusta ollenkaan, Elomo naulasi.

Ottelun päätuomarikaksikkona toimi Tuomo Sorakangas ja Samuli Orava. RoKi pääsi jauhaman viiden minuuttia ylivoimaa, ja kun vielä hetkeä myöhemmin Aki Juusela joutui rangaistusboksiin, olivat turkulaiset kahden pelaajan alivoimalla. RoKin Jarkko Harjula ampui loppulukemat ajassa 54.27.

Ottelun loppu oli erittäin rikkonainen, eikä RoKin pelaajienkaan kasetti kestänyt. Tuto rikkoi taktisesti oivallisesti peliä ja pääsi lopulta ylivoimalla ja ilman maalivahti hakemaan tasoitusta, mutta RoKi kesti loppuun asti.

Elomo oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen ottelun erotuomaritoimintaan.

– Puhallukset vetivät monta kertaa aivan sanattomaksi, virkavelikin niitä tuossa naureskelee, Elomo kertoi ja viittasi RoKin käskijään Petri Karjalaiseen.

– Otteluvalvojan mielestä tuo keihästämisjäähy oli kuitenkin tuomareiden ainoa virhe, Elomo leukaili sarkastisesti. Tuto sai peräti kymmenen kahden minuutin rangaistusta ja päälle vielä pelirangaistuksen ja käytöskympin.

Tuto oli kokonaisuudessaan pelissä hallitsevampi osapuoli, ja sekin pääsi useaan otteeseen ylivoimalle. Ylivoimapeli pyöri näyttävästi, mutta viimeistely oli kehnoa, tai sitten RoKi-veskari Paavo Hölsä venyi kiekkojen tielle. Turkulaiset pelasivat myös loistavaa alivoimaa, jota toki avitti RoKin surkea ylivoimapeli. Tuto hallitsi peliä alivoimalla jopa tasaviisikoita enemmän.

– Ylivoimamme oli niin surkeaa, että oli jo plussaa, että vältyimme takaiskulta, Karjalainen myönsi.

Tuto aloitti hyvin, ja kolisutteli tolppia useampaan otteeseen. RoKi siirtyi johtoon terävän vastaiskun jälkeen, kun Malo Ville iski Julius Pohjanoksan eteensä torjuman kiekon häkkiin. Ranskalaishyökkääjä pelasi viime kaudella Turussa.

Tuto teki ansaitun tasoituksen toisessa erässä. Tomi Wilenius vapautti hienolla syötöllä pakki Matias Haarasen, jonka kova lämäri yllätti Hölsän. Se ei kuitenkaan lopulta riittänyt mihinkään.

– Pitkä bussimatka on edessä, Elomo päätti.

Markku Saukko

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: