Urheilu

Tuto kaatui erikoistilanteisiin

17.9.2014 - 22:52 Tagit:,

Peliitat–Tuto 5–1

Tuto teki hukkareissun Heinolaan keskiviikkona. Turkulaisten kauden toinen Mestis-kamppailu päättyi selvään 5–1-tappioon.

Vaikka numerot olivat selvät, jäi vierailijoille hieman jossiteltavaa. Ensimmäisen 25 minuutin aikana Tuto pääsi pelaamaan todella paljon ylivoimaa. Sekaan mahtui myös liki seitsemän minuutin pätkä kahden miehen ylivoimaa, mutta tehot olivat kateissa.

Ainoa ilonaihe oli Mikko Laineen pamauttama avausmaali, joka syntyi toisen erän alussa juuri kahden miehen ylivoimalla.

Turkulaisten päävalmentaja Ismo Lehkonen ihmetteli omiensa tehottomuutta.

– Käsittääkseni joukkueessamme on ihan riittävästi taitoa ja osaamista ylivoimalla. Nyt vain kaikki meni valmistautumisesta lähtien enemmän tai vähemmän pieleen, Lehkonen myönsi.

Jos Tuton yli- ja alivoimapelaaminen oli heikkoa, niin samaa ei voi sanoa Peliitoista. Heinolalaisisännät viimeistelivät peräti neljä ylivoimaosumaa. Sen lisäksi Peliitat esitti uhrautuvaa ja tiivistä alivoimaa.
Lehkonen mukaan kamppailu oli sangen erikoinen.

– Kyllä tämä oli yksi eriskummallisimmista otteluista vähään aikaan, missä olen ollut mukana. Tasaviisikoin peliä käytiin niin vähän, että oikein ihmetyttää. Hyvää oli silti se, että tuomareiden linja säilyi alusta loppuun samanlaisena. Linjasta voi sitten olla mitä mieltä tahansa.

Turkulaisten kompastuskiveksi muodostui heikon erikoistilannepelaamisen lisäksi pehmeä maalinedustyöskentely. Peliitat niittasi kaksi osumaa aivan maalivahti Kimmo Meriläisen nenän alta.

– Alivoimassa meidän hermomme petti. Kun se pettää, niin pelaaminen menee hankalaksi. Kakkoskiekoissa olimme kuin neitejä, Lehkonen sanoi.

Tutosta ei onnistujia juuri löytynyt. Kokeneet pelimiehet Timo Pärssisestä ja Tuukka Pulliaisesta lähtien vaelsivat varjojen mailla.

Turun Sanomat, Heinola
Eerikki Lyytikäinen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: