Tuton nro 44 Mikke Laurila unohtui 3:lla 3:a vastaan pelatussa jatkoerässä kohtalokkaasti TPS:ltä / 6660 / Kuvaaja: Mikael Rydenfelt / Päivämäärä: 11.10.2017 / Mitä kuvataan: Jääkiekon A-nuorten SM-liigassa paikallispeli TPS-Tuto 18.30. / Sijainti: Turkuhalli

Tuto kaatoi Tepsin jatkoajalla

11.10.2017 - 21:02 Tagit:, , ,

TPS–Tuto 5-6 ja.

TPS:n ja Tuton A-nuoret pelasivat melkoisen paikallisderbyn keskiviikkona nuorten SM-liigassa. Maaleja syntyi, tilanteet vaihtelivat ja kuten teemaan sopii, ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Se ei ehtinyt vanheta kuin 40 sekuntia ennen kuin Tuton Mikke Laurila ratkaisi pelin.

Molemmat joukkueet johtivat ottelua parhaimmillaan kahdella maalilla, mutta paikallisvastustaja tuli aina tasoihin.

– Tällainen paikallispelin kuuluu ollakin, toimitsijakiellossa ollutta Tuton päävalmentaja Elmo Aittolaa tuurannut valmentaja Tommi Elomo myhäili.

– Tilanteita oli paljon ja maaleja tehtiin paljon. Peli oli täysin meidän voitettavissamme jo varsinaisella peliajalla, mutta kaaduimme taas vanhaan peikkoon. Emme onnistu ylivoimalla ja päästämme vastustajan iskemään alivoimalla.

TPS johti ottelua ennen avauserän puoliväliä 2–0 kahdella Waltteri Karapuun osumalla, mutta Tuto nousi vielä ensimmäisen erän aikana rinnalle ja ohi. Laurila teki Tuton kaksi ensimmäistä maalia ja Veeti Vuorio kolmannen.

Toisen erän alussa Tuto siirtyi puolestaan kahden maalin johtoon, kun Vuorio onnistui kahden pelaajan ylivoimalla. TPS teki kuitenkin toisen erän aikana vielä kolme maalia ja pääsi toiselle erätauolle 5–4 -johdossa.

TPS:n maalintekijät olivat Elias Ketonen ylivoimalla, Joonas Savolainen alivoimalla ja Roope Reini tasakentällisin.

Tuto tuli kuitenkin kolmannen erän alussa jälleen tasoihin Valtteri Virtasen osumalla.

Katsojia A-nuorten paikallispeli oli houkutellut Turkuhalliin 340.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MIKAEL RYDENFELT
VIDEO: JUHA PAJU

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: