tage-680x402

TUTO – K-Vantaa 0-3

3.4.2017 - 12:08

Välieräsarja K-Vantaata vastaan on sujunut ankeissa merkeissä. TUTO lähti sarjaan lievänä suosikkina, mutta kolmen pelin jälkeen tilanne on 0-3, ja K-Vantaa saa ensimmäisen mahdollisuuden katkaista sarjan tänään Tikkurilassa.

K-Vantaa on hyvä joukkue. Tämä oli etukäteen tiedossa, mutta tästä huolimatta harva olisi uskonut K-Vantaan voittavan ottelusarjan kolme ensimmäistä ottelua. Molemmissa Turun peleissä vierasjoukkue on ollut potkun edellä, TUTO:lla ei ole ollut maalipaikkoja tuhlattavaksi asti. Ensimmäisessä ottelussa TUTO:lla oli ongelmia jäähyjen kanssa, K-Vantaan ylivoima on ollut kovassa iskussa. Kummassakin kotipelissä TUTO:n esitys on ollut nihkeä, ja harvojen maalipaikkojen hyödyntäminen on ollut heikkoa.

Kotitappioiden välissä käytiin häviämässä maratonottelu Tikkurilassa. Jatkoajalle päästiin Kristian Tuohilammen viime hetken maalilla. Harva silloin arvasi kuinka kauan voittomaalia tarvitsisi odottaa, Suomen ennätys tarvittiin ennen kuin K-Vantaa voiton vei. Jatkoajan ensimmäiset erät olivat tasaiset, mutta loppu kohden K-Vantaa oli yhä enemmän kiekossa kiinni. TUTO:n maalissa pelannut Karolus Kaarlehto oli kuitenkin iskussa, ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Maalinteko oli kuitenkin yhtä tervan juontia, ja ottelusta poistui muutama kymmenen hyvin hiljaista TUTO:n kannattajaa.

Voiko sarja vielä kääntyä? Vaikea sitä on uskoa, mutta viime kaudella nimenomaan K-Vantaa pääsi näistä asetelmista 7. ottelun jatkoerään, Jukureita vastaan. Miksi ei TUTO voisi pystyä samaan? Joukkueessa on taitoa ja rutiinia yllin kyllin, ja kuka tahansa kolmesta maalivahdista voi muuttua muuriksi kiekkojen tielle.

TUTO:n puolustuksessa pitäisi riittää ruutia tällekin viikolle. Pelaava kuusikko on säilynyt ehjänä, ja välipäivän jälkeen luistin kulkee varmasti taas ripeästi. Puolustajakolossi Niko Karhun peluuttamista voisi harkita, hän voisi tuoreena pelaajana olla joukkueelleen selkeä vahvistus. Hyökkäyksessä Toni Wilenius palaa taas kaukaloon, tuoden vauhtia ja vaarallisia tilanteita K-Vantaan maalille. Maskia on saatava K-Vantaan maalin eteen, muuten maalien tekeminen on taas työn ja tuskan takana.

Jos TUTO:n pelaajat todella uskovat käänteen olevan vielä mahdollisen, voi edessä olla mielenkiintoinen viikko. K-Vantaa ei ole ollut niin paljoa edellä, etteikö ottelut voisi toiseenkin suuntaan kääntyä. Hyökkääjiltä tarvittaisiin onnistumisia, ja etenkin Aki Keinäseltä odottaisi muutakin kuin kiukuttelua ja turhautumisia. Keinänen on joukkueensa avainpelaajia, häneltä tarvitaan tehoja.

TUTO:n kannattajia ilmestyy Tikkurilan hallille pienin odotuksin, mutta suurin salaisin toivein; I ain`t over until the fat lady sings, ja lihavan rouvan laulua ei haluta vielä kuulla. TUTO Rebels osoitti asenteen olevan kohdallaan, kun ryhtyivät mainostaman fanimatkaa 7.4 Vantaalla pelattavaan 6. välierään. Toivottavasti matka toteutuu.

Kirjoittaja: Tage Lindberg
Jaa: