Urheilu

Tuto joutui taas tiukoille

16.3.2014 - 22:20 Tagit:, , , ,

Tutolla on mahdollisuus katkaista jääkiekon mestiksen puolivälieräsarja tiistaina Kupittaalla sen otettua kolmannen voittonsa Kiekko-Vantaasta vieraissa maalein 5-6. Otteluvoitot on nyt 3-1. Tuton ratkaisija oli Aki Keinänen hänen ohjattua Lauri Kärmeniemen laukauksen jatkoajalle menneessä ottelussa ajassa 71.03. Maali hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen.

– Vähän se osui mailaan ja siitä se meni. Vaikeata se on tuomarienkin nähdä, että oliko se korkea maila, kun ohjaus tapahtui kaukaa maalista, Keinänen totesi.

Ottelu oli menossa jo selkeästi Tutolle sen hallittua peliä, kunnes Kiekko-Vantaa nousi kolmannen erän lopussa kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Vantaalaisjoukkue teki 4-5-maalinsa ensin ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin tasoitti pelin Tuton keskityttyä lähinnä kiekon roiskimiseen.

– Lopetettiin liikkuminen ja työnteko. Kaivettiin itseltämme verta nenästä, Keinänen kommentoi huonoa kolmannen erän loppua.

Keinäsen lisäksi Tuton suuri sankari oli kolme maalia tehnyt 24-vuotias Anrei Hakulinen.

– Hän on tullut kovaa vauhtia esiin ja tämä on hänelle sellainen näytönpaikka. On selvää, että hän lähtee ensi kaudella liigaan ja nyt hänellä on mahdollisuus näyttää, Lehkonen kehui Hakulista.

Kaksi hänen maaleistaan oli hienoja hakuja paluukiekoista.

– Se on yksi asia, mikä hänen pitää oppia. Hänen pitää oppia uimaan ja haistamaan ne tilanteet. Hän saa aina enemmän ja enemmän kokemusta. Nyt on hyvä sauma oppia lisää. Hän on kasvanut tässä joukkueessa ja pelaa logon puolesta, Lehkonen jatkoi.

Toisen erän lopulla näytti siltä, että vantaalaiset jäävät luisteluvauhdissakin jälkeen. Lehkonen peräänkuulutti edellisen ottelun jälkeen lisää liikettä Tuton pelaamiseen ja sitä nähtiin varsinkin ottelun alkupuolella.

– Sitä oli kolmanneksen verran. Edelleen meillä on tietty jännitystilanne. Jos ajatellaan Jokereita, niin kyllä niilläkin oli aika kova jännitystila ja nyt ne on ulkona. Kun me saamme rentouden esiin, niin silloin se vapauttaa meidän tekemistä, Lehkonen kommentoi.

Urheilutieto, Vantaa
Sakari Lönn

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: