miika-elomo

Tuto jatkoi vakuuttavaa kotitahtiaan

18.2.2017 - 20:44 Tagit:, , , , , , , ,

Tuto – Hokki 4-2

Tuto jatkoi vakuuttavaa tahtiaan Mestiksen kotiotteluissaan, kun se kohtasi Kajaanin Hokin. 12 kotiottelusta Tuto on voittanut 11, kun tiukasti taistellut Hokki kaatui tasapainoisen esityksen jälkeen 4-2 (1-1, 2-1, 1-0).

Vaikka Hokki on sarjataulukossa vasta yhdeksäs ja Tuto toisena, ei ottelu suinkaan ollut isännille helppo. Hokki puolusti vahvasti omaa maaliaan, mutta toisaalta se kuitenkin lähti omiin hyökkäyksiinsä erittäin vauhdikkaasti. Varsinkin ensimmäisessä erässä se pysyi täysin Tuton vauhdissa mukana.

Hokki pääsi ensimmäisenä myös pelaamaan ylivoimaa, kun Kalle Valtolalle tuomittiin helppo kaksiminuuttinen. Tuton alivoima toimi kuitenkin mainiosti. Ja kun Tuto pääsi ylivoimalle, ei tarvittu kuin 31 sekuntia, kun kiekko oli Hokin maalissa. Maalivahti Tuukka Smuran edessä oli niin täydellinen maski, ettei hänellä ollut mitään mahdollisuutta torjua Tuukka Pulliaisen laukausta.

tuto

Hokki ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Karolus Kaarlehto joutui tositoimiin. Lopulta Hokin ykkösketju Niklas Näppi – Markus Korkiakoski – Joni Piipponen värkkäsi kuitenkin kauniin tasoituksen, jonka teki Korkiakoski.

Toisesta erästä lähtien Tuto vei peliä lähes täydellisesti. Kalle Valtola ja Aki Juusela tekivät 41 sekunnin välein maalit mieheen, jolloin näytti, että Tuto lähtee omille teilleen. Hokin sinnikäs puolustaminen kuitenkin onnistui, ja kun Näppi iski vielä ylivoimalla 2-3 -kavennuksen, jäi jännitystä päätöseräänkin.

Tuto pelasi kuitenkin järkevästi loppuun asti, ja loppulukemat sinetöi maalin kulmalta Juho Virtanen. Tomi Wilenius pääsi vielä yrittämään maalia rangaistuslaukauksella, mutta Smura koppasi räpylään Wileniuksen vedon.

Valmentaja Miika Elomo oli mielissään lopputuloksesta.

– Tämä oli tyylikäs voitto. Hokki oli hyvin mukana vielä ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli meiltä fantastinen, ja kolmannessa pelasimme johtoasemassa erittäin viisaasti, myhäili Elomo. – Tuomarilinja oli tänään erittäin salliva. Hokki puolusti maaliaan tosi voimakkaasti ja suorastaan parkkeerasi sinne bussin, Elomo jatkoi.

tuto2

Seuraavaksi Tuto matkustaa Lempäälään LeKi:n vieraaksi.

– Vielä en mieti sitä peliä, vaan sunnuntaina huilataan ja maanantaina tullaan taas jäälle, Elomo selvitti.

Karolus Kaarlehto joutui torjumaan 34 kertaa, jopa yhden enemmän kuin Hokin Smura. Ketju Aki Juusela – Juho Virtanen – Tomi Wilenius oli hyvällä pelipäällä. Petteri Nummelinin toinen peli Tuto-paidassa toi yhden syöttöpisteen, mutta maaliin asti eivät hänen laukauksensa tällä kerralla menneet.

Pekka Järviö
Kuvat: Lennart Holmberg

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: